...

Jeugdverenigingen – Haaltert opteert voor aankoop gronden aan De Krekel

de krekelDe kogel is bijna door de kerk. Na lang zoeken naar een nieuw locatie voor de jeugdverenigingen KSJ en KSA Haaltert is er toch een oplossing in het vooruitzicht. De gemeente Haaltert geeft de eerste aanzet tot de aankoop een nieuwe locatie voor deze twee jeugdverenigingen en opteert voor twee percelen gelegen in de Wijpenstalstraat, aanpalend aan basisschool De Krekel

KSA Haaltert en KSJ Haaltert zitten vandaag beiden op een locatie waar op korte en middellange termijn een verhuis noodzakelijk is. Reeds enkele maanden is het gemeentebestuur in overleg met de jeugd op zoek naar een lange termijnoplossing.

Deze oplossingen liggen echter niet zomaar voor de hand. Onze jeugdbewegingen zetten na diverse besprekingen de eerste aanzet tot de oprichting van de VZW Jan en Lut.

Als bestuur waren reeds diverse opties en mogelijkheden onderzocht tot een herlocalisatie van onze jeugd maar na overleg struikelden we steeds op een aantal kleine of grotere problemen. We zochten immers naar een lange termijn oplossing na vele jaren van onzekerheid, voor onze jeugdbeweging in Haaltert.

Een derde oplossing werd na afweging van de voor- en nadelen, verder uitgewerkt en onderzocht: Vandaag wordt er geopteerd voor de aankoop van twee percelen gelegen in de Wijpenstalstraat, aanpalend aan basisschool De Krekel. De schepen van Financiën Hans Sonck (N-va) maakt voor deze opportuniteit graag extra middelen vrij.

Twintig are in een natuurlijk en groene omgeving zal een investering zijn met een mooie meerwaarde voor onze jeugd in Haaltert.

Verder overleg omtrent een speelweide, toegangsweg, bouw en dergelijke worden nu opgestart via een werkgroep waar het bestuur en mensen van de VZW Jan en Lut deel zullen uitmaken. “ We geloven in een stevige onderbouw tot het realiseren van een mooi project waarbij zowel de gemeente als de jeugd mee de trekkers zullen zijn. Ik kan alleen maar verheugd zijn dat onze onderhandelingen en trekkende kracht vruchten hebben afgeworpen ” aldus Veerle Baeyens, burgemeester Haaltert.