Loopfestival Gent groot succes

loopfestivalZonnige eerste editie Loopfestival Gent groot succes!

In het Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen vond gisteren, zaterdag 26 september 2015, de eerste editie van het Loopfestival Gent plaats, met een brede waaier van loopactiviteiten, muziek, gezonde hapjes en dranken.

Ruim 500 deelnemers kwamen naar de Blaarmeersen afgezakt om er te proeven van tal van uiteenlopende loopdisciplines -de ene al wat uitdagender dan de andere- waaronder: oriëntatielopen, boslopen, trailrunning, hindernissenparcours voor groot en klein, de skiheuvel verticaal oplopen, een fotozoektocht, dobbelsteenloop, kleefestafette en nog veel meer. Ook een kindvriendelijke bungeerun met een drakenkasteel en hindernissenparcours én zelfs in ballen op het water lopen stonden op het programma. Kortom: zowel voor geoefende lopers, nieuwsgierige sportievelingen als voor wie minder sportief is aangelegd, was er heel wat te beleven. Op de evenementenweide konden alle lopers en bezoekers genieten van street food en wereldse gerechtjes, een streepje muziek en sympathieke randanimatie. Heel wat sportievelingen, gezinnen en groepjes vrienden kwamen de sfeer op de zonovergoten Blaarmeersen opsnuiven, proeven van heerlijke gerechtjes in het kleurrijke foodtruck dorp, de heupen wiegen op het ritme van de percussieband of mee marcheren met de knotsgekke majorettes van Vooruit met de Kuit.

De organisatie van het eerste Loopfestival Gent kadert in ‘Lopen in Gent’, een meerjarig project in samenwerking met alle Gentse verenigingen met een loop- en joggingsaanbod, waarbij de Sportdienst alle registers opentrekt naar de Gentse bevolking. ‘Het aantal joggende Gentenaars groeit jaar na jaar’ zegt schepen van Sport, Resul Tapmaz. ‘De Stad Gent versterkt die positieve trend. We investeren in loopinfrastructuur, voeren een actief evenementenbeleid en informeren de Gentenaars. Er zijn in Gent prachtige looplocaties te ontdekken, er is nog veel groeipotentieel.’

Met aanwezigheid van ambassadeurs als hordeloopster Eline Berings, atleet Bashir Abdi, én tal van deelnemers en geïnteresseerden maakte het Loopfestival Gent alvast een vliegende start. Ook de verschillende loopverenigingen waren zeer enthousiast over dit nieuwe loopconcept, dat een perfecte aanvulling is op de vele lopen die al plaatsvinden in de stad.

Met medewerking van:
– Sportdienst Gent
– KAAG Atletiek
– Borluutjoggers
– RC Gent atletiek
– Stax
– My Coach Marathon Man
– Gent Loopt
– City Running Tours
– Epos
– Decathlon Gent
– Bloso Oost-Vlaanderen
– Free Time

Artiesten:
– Les Cerveaux Lentes
– Percussieband Make Music
– Vooruit met de Kuit

Food Trucks:
– Entreco-vélo
– Mong Food
– Banh-mi
– Soepermanjan
– Honkytonk Coffee
– Pastalicious