Dierenactivisten ontvoeren hond van dakloze man

video hondDierenactivisten ontvoeren hond van dakloze man

Deze week is op het internet een video opgedoken waarin te zien is dat Franse dierenactivisten het hondje van een dakloze man in commandostijl ontvoerden.

Dit is niet zo een fraai beeld hoe de activisten op 19 september hun boekje te buiten zijn gaan. Volgens de organisatie ‘Cause Animale Nord’ buitte de man zijn hond uit tijdens het bedelen en hebben ze daarom opgetreden.

Sympathisanten die zichzelf de ‘Citoyens Solidaires France’ noemen zijn niet te spreken over dit voorval en zijn een petitie gestart om de man zijn hondje terug te bezorgen. “Het is het een schande dat deze Franse dierenrechtenorganisatie op deze manier te werk is gegaan” lezen we op de website waar iedereen een petitie kan tekenen om de dakloze man zijn hondje terug te bezorgen.

Op de beelden is geen tussenkomst van politie te merken, drie activisten waarvan twee van de mannen de dakloze overvallen, één ervan neemt de hond en geeft deze door aan een derde activiste. De dakloze man en het hondje schreeuwen het uit bij hun scheiding.

De sympathisanten ‘Citoyens Solidaires France’ vragen om het bewijs (resultaten waaruit blijkt dat het dier is verdoofd), en eisen dat dit dier wordt teruggegeven aan de eigenaar met een vergoeding indien wordt vastgesteld dat de vereniging haar rechten heeft overschreden, dat lijkt grotendeels te bewijzen door deze video zeggen de Citoyens Solidaires France. Bekijk hier de video