Kris Peeters wil tekst en uitleg van Atos Worldline

peetersMinister van Economie en Consumentenzaken Kris Peeters wil tekst en uitleg over het vertraagd doorstorten door Atos Worldline van elektronisch verrichte betalingen. De vertraging houdt al een week aan en brengt handelaars ernstig in de problemen.

Hij ontmoet nu maandag, 28 september, Atos Worldline op zijn Kabinet in Brussel. Ook de Nationale Bank zal de vergadering bijwonen.

“Elektronisch betaalverkeer moet snel, efficiënt en geheel betrouwbaar zijn. Daar betálen de handelaars voor, dat is contractueel vastgelegd in hun B2B-contract. Dysfuncties in het betaalsysteem veroorzaken in sommige ondernemingen snel liquiditeitsproblemen. Atos Worldline beloofde de achterstallige betalingen versneld door te voeren. Desondanks zijn er nog serieuze vertragingen. Dit is een situatie van grote omvang en met direct voelbare gevolgen. Na overleg met ondernemersorganisaties en de Nationale Bank heb ik besloten Atos Worldline nu maandag te ontvangen voor dringend overleg”, aldus Vicepremier en Minister van Economie en Consumentenzaken Kris Peeters.

Tijdens het gesprek wil Vicepremier en Minister van Economie en Consumentenzaken Kris Peeters vernemen wat de precieze oorzaak van het probleem is, wanneer het probleem volledig zal opgelost zijn, en hoe Atos denkt zijn klanten-handelaars te kunnen tegemoetkomen.