...

Opvang van verwaarloosde katten kost handen vol geld

De opvang van verwaarloosde kattenrassen kost handen vol geld. “Soms zijn er nog mensen die denken dat we geld verdienen op de rug van een gevonden katje. Het is de bedoeling dat we een gouden mandje vinden bij een nieuw gezin” zegt Melissa VDB, die verwaarloosde poezen bij haar thuis opvangt. Dat het veel geld kost is niet te verwonderen, dierenartskosten, medicatie, verzorging , kattenvoeding en ga zo maar door.

Een opvang is bedoeld om een goede thuis voor deze dieren te vinden . Ja dieren die sommige mensen dumpen of mishandelen. STOP aub met te denken dat een opvang winst op maakt !! We zouden het ook zeer leuk vinden moesten de mensen hun poes steriel maken want veel mensen vinden het blijkbaar niet nodig want het kost geld. Sommige mensen kunnen het niet betalen… dat is een excuus zoals een ander! Als je elke maand 10 euro kan sparen voor je kat, dan heb je na 10 maanden het geld bij elkaar om haar te laten helpen of te steriliseren zegt Melissa VDB.

Je kan ook aan de gemeente van je woonplaats vragen of je een tussenkomst kan krijgen bij de dierenarts om je kitten te laten steriliseren of te helpen. Zo zijn er sommige steden of gemeenten die waardebonnen verdelen onder de bevolking om hun kat te laten registreren. Er is voor alles een oplossing

“Mensen met gratis kittens, breng ze naar een opvang of laat ze wettelijk in orde maken VOOR vertrek. De uitvlucht dat mensen gebruiken om geen kosten aan hun aangeboden katje te hebben is : “dat de nieuwe eigenaar er liever zelf mee naar de dierenarts gaat…”  De wet is er nu reeds 1 jaar en er worden nog te veel kittens gedumpt en er zijn nog heeeel wat zwerfkatten !! En dit omdat sommige mensen hun kittens gratis aanbieden zonder ze wettelijk in orde te maken terwijl er heel wat oplossingen zijn. Alle uitvluchten zijn goed om snel van de kittens af te geraken” zegt Melissa VDB.

Een poes is geen pluche beer dat ge zomaar buiten zet . Deze lieve dieren willen ook een gouden mandje . Werk aub mee om minder sukkeltjes te veroorzaken. Geen enkel dier hoeft pijn te lijden … wij kunnen het vermijden maar dan moeten jullie ook wat meewerken..

Meewerken aan een thuis voor ieder dier, schrijf je in via Dogicat België