Sven De Ridder neemt het op tegen Anonymous

sven de ridder vtmSven De Ridder neemt het op tegen hackerscollectief Anonymous

De Antwerpse cel van de Belgische Staatsveiligheid, die opereert vanuit hun ondergronds hoofdkwartier ‘De Bunker’ heeft als doel belangrijke dreigingen en rampen te voorkomen, of zo snel mogelijk een halt toe te roepen. Nadat ze eerder al met o.a. terrorisme en diamantsmokkel te maken kregen, nemen Greg Timmermans, Sven De Ridder, Sachli Gholamalizad en Eline Kuppens – onder het toeziend oog van Administrateur-Generaal Hilde Van Mieghem – het op maandag 21 september op tegen het hackerscollectief Anonymous.

Een hacker van het gevreesde Anonymous laat een boodschap achter op de computer van de minister van Justitie: Chris Rogiers (gespeeld door Pieter Bamps), een hacker die in voorlopige hechtenis zit voor cyberaanvallen tegen verschillende overheidsdiensten, moet worden vrijgelaten binnen de 24 uur. Zo niet zal Anonymous een lijst met meer dan 1000 vermeende pedofielen online zetten, waardoor een sociale bom zal barsten in heel België.

De Bunker 4 op 21/09/2015 De Bunker 4 op 21/09/2015

Het team zet alles op alles om de identiteit van de hacker te achterhalen, maar het ziet er naar uit dat ze dit keer het onderspit zullen moeten delven. Alle inspecteurs werpen zich op de zaak, maar veel hangt af van de skills van Rob Verbraeken (Sven De Ridder), de IT-expert en database-analist van het team, zelf ook een bedreven hacker dus. Wat Rob echter niet beseft, is dat zijn privacy zwaar geschonden zal worden. En laat net dat hem erg kostbaar zijn, gezien zijn moeilijke en pijnlijke verleden.

Foto: VTM