...

Open Monumentendag in Dilbeek belicht volkscafés

Image00001
Cafés zijn dan misschien geen monumenten met de grote M, toch is het een te koesteren stukje erfgoed. Daarom werd er dit jaar gekozen om in het kader van Open Monumentendag deze ‘vergeet-me-nietjes’ in de kijker te zetten. Op zondag 13 september kan je in de Tramsite van Schepdaal de vele oude volkscafés van Dilbeek ontdekken en tal van activiteiten beleven in een aantal omliggende cafés.

In de Tramsite van Schepdaal kan je de vele bestaande en reeds verdwenen volkscafés van Dilbeek ontdekken via oude filmpjes en een fototentoonstelling. Er worden korte en lange begeleide wandelingen georganiseerd die langs enkele Schepdaalse cafés passeren. Wie de smaak te pakken heeft, kan achteraf blijven hangen en genieten van de animaties in de cafés:  volkspelen, een verhalenverteller en accordeonist.

Image00006

Ook kinderen zijn welkom en kunnen meedoen met een kinderspel op maat van kleinere flinke stappers of dappere fietsers. Bij je vertrek krijg je een plannetje waarmee je een leuke wandeling of fietstochtje maakt, zo’n zeven kilometer. Je komt langs vier volkscafés waar je leuke spelletjes kan uitproberen en een ‘kindpintje’ kan drinken. Hier krijg je opdrachtjes waarmee je bierviltjes kan verzamelen. Bij je terugkomst op de Tramsite bouw je een zo hoog mogelijke toren met de gewonnen kaartjes. Iedereen die probeert wint een prijsje, maar de drie hoogste torenbouwers winnen natuurlijk een grotere prijs.
Image00004
Die dag wordt ook de publicatie ‘Van toog tot toog: een ontdekkingstocht langs Dilbeekse cafés’ voorgesteld, waarmee je de vele cafés in Dilbeek kan verkennen, tijdens en na Open Monumentendag. Het volledige programma en alle info kan je terugvinden op http://www.openmonumenten.be

Praktisch:

Onthaal en infopunt: Tramsite Schepdaal (Ninoofesteenweg 955, 1703 Schepdaal).

Zondag 13 september 2015. Van 10 tot 18 uur, gratis, voor jong en oud.

 

Meer info bij de dienst cultuur & toerisme op 02/451 69 30 of via toerisme(at)dilbeek.be