Poepsimpel in rechte lijn naar premiere

gent festivalPoepsimpel in rechte lijn naar première

Nog een kleine 3 weken is het wachten tot de première van ‘Poepsimpel’, de nieuwe voorstelling van Compagnie Cecilia. Acteurs Titus De Voogdt (The Missing- BBC, WELP), Robrecht Vanden Thoren (die schitterde in Tom & Harry op één en binnenkort te zien is in Terug naar morgen) en Tom Vermeir (hoofdrol in Belgica, de nieuwe film van Felix Van Groeningen) stomen zich intussen klaar tijdens de repetities met theatermaker en regisseur Arne Sierens. Na de première in september tijdens Gent Festival trekt het stuk op tournee door Vlaanderen.

‘Poepsimpel’ vertelt het verhaal van een familiereünie op het domein van ‘de baron’. Hij heeft zijn kasteel verkocht en nodigt voor een laatste keer de mensen uit die hem na aan het hart liggen. Zijn vrouw en zijn zoon zijn van de partij, maar ook zijn nieuwe jonge vlam en een buurman zonder geluk. Ze beleven een laatste zomer op de grens tussen verleden en toekomst. Duizenden jaren na Babylon is het nog steeds één en al verwarring op deze aarde. In onze hoofden en in ons leven.

Met ‘Poepsimpel’ voegt regisseur en tekstschrijver Arne Sierens een nieuw hoofdstuk toe aan zijn al rijk gevulde oeuvre. Opnieuw zet hij ons aan het denken. “We streven eigenlijk naar iets simpel, maar merken dat het toch wel ingewikkeld is”, licht regisseur Arne Sierens een tipje van de sluier. “We voeren een gevecht met onze wereld, alles is een en al planning en lijsten, punt 14 en 15, to do en not to do… We moeten volwassen zijn. Alles moet perfect zijn. Een keer op ons gemak zijn, kunnen lachen en dwaas doen, dat mag allemaal niet. ‘Niet te zot doen’, duwen ze in ons strot. Met ‘Poepsimpel’ wil ik een voorstelling maken die ons van binnen en van buiten licht en lucht geeft”.

De livemuziek is van Jean-Yves Evrard. Hij componeerde eerder al voor Compagnie Cecilia.

De voorstelling gaat in première op dinsdag 22 september 2015 en trekt daarna door Vlaanderen. Een lijst met speeldata vind je op www.compagnie-cecilia.be.

Voor de première strijkt Compagnie Cecilia op uitnodiging van Gent Festival neer in de NTGent Schouwburg voor 4 voorstellingen.

Data: 22 – 23 – 24 – 26 septemberi

Tickets: www.gentfestival.be/programma