Ouders doe iets aan de verkeersopvoeding van kinderen

voetgangers en fietsersMet het schooljaar voor de deur starten bezorgde ouders een campagne en vragen met aandrang dat alle kruispunten conflictvrij worden gemaakt, waardoor verkeer uit verschillende richtingen elkaar niet kan kruisen schrijft de Gazet Van Antwerpen. Toch zijn hier toch wat bedenkingen bij dat we op sociale media lezen. Hierbij twee opvallende meningen die we sprokkelden.

JDW: “Ik heb hier geen enkel probleem mee MAAR de overbezorgde ouders zouden ook best eens iets doen aan de “verkeers”opvoeding van hun kinderen. Het correcte gebruik van de verkeersregels ! Fietsers hebben GEEN voorrang op een zebrapad ! Niet fietsen op het verkeerde fietspad ! Niet fietsen op de plaats voorzien voor voetgangers. Niet door het rood licht fietsen… zelfs al denkt men dat er geen auto’s of tram af komt ! ………..”

VJ: “Inderdaad de hoogste tijd om ook eens de kindjes te leren dat er regels zijn – zoals uiterst rechts houden , zebrapaden voor voetgangers zijn de stoep er is om duidelijk voorbehouden pad te geven aan voetgangers – naast elkaar rijden enkel mag als de andere niet hindert etc …….. maar in dit apenland mogen de kindjes alles en de volwassenen niets behalve betalen en plaats ruimen.”