Janine Bischops heeft het laatste woord

Janine Bischops

Janine BischopsJanine Bischops trekt alle registers open in HET LAATSTE WOORD. In haar eigen personality show in regie van Peter Perceval brengt ze herkenbare situaties voor jong en oud met verve en humor op de planken.

Actrice Janine Bischops, bij het grote publiek al jaren gekend als de warme moederfiguur Jenny uit de EEN-serie Thuis, is er klaar voor. Deze veelzijdige dame is niet enkel wereldberoemd in Vlaanderen door haar rol in Thuis, bovendien heeft ze een gigantisch portie ervaring met touren en spelen in komedies in theaters en CC’s doorheen Vlaanderen en Nederland. We mogen dan ook zeggen EINDELIJK! Eindelijk heeft Janine haar eigen show in het theater. Het was vooral lang zoeken naar geschikte teksten om te spelen en die vond Janine uiteindelijk bij Jacqueline Compernolle. Jacqueline is een Brugse volksfiguur én comedienne die in haar eigen West-Vlaanderen al 20 jaar eigen one woman shows speelt. Haar teksten en sketches, waarbij de grens tussen melancholie en humor regelmatig opgezocht wordt, zijn uitermate geschikt voor een breder publiek in Vlaanderen. Ze worden door Peter Perceval bewerkt en aangepast op maat van Janine Bishops. Vanaf 19 mei 2016 is Theater Elckerlyc the place to be om te kunnen genieten van deze voorstelling.

HET LAATSTE WOORD – EEN UNIEKE THEATERBELEVENIS MET JANINE ALS LEADING LADY

Janine Bischops combineert op vernieuwende wijze in HET LAATSTE WOORD sketches met conference-momenten, monologen en stand-up acts. Ze laat zien dat melancholie en humor wel héél dicht bij elkaar kunnen liggen. Janine getuigt: “Sommige schrijnende, tenenkrullende of confronterende onderwerpen kunnen door toevoeging van humor verscheidene generaties ontroeren en samen brengen. Dat wordt de heerlijke uitdaging van HET LAATSTE WOORD.”

EEN COPRODUCTIE MET THEATER ELCKERLYC

De tandem achter Theater Elckerlyc in Antwerpen, nl. Nico Warrinnier en Dirk Van Vooren, niet toevallig twee ware komedie-adepten, kiezen voor 2016 resoluut voor een bijzonder gevarieerd aanbod aan humor in hun prachtige stadstheater aan de Frankrijklei in Antwerpen. Ze zijn dan ook bijzonder fier dat ze samen met Janine Bischops dit hartverwarmende theateravontuur mogen aangaan in Theater Elckerlyc. Alweer een coproductie om U tegen te zeggen in Theater Elckerlyc.