...

Natalie Imbruglia op Night of the Proms

Night of the PromsNatalie Imbruglia maakt muzikale waaier Night of the Proms compleet

MERKSEM – Met de toevoeging van Natalie Imbruglia is het programma van de 31e editie van Night of the Proms compleet. De Brits-Australische zangeres is bekend van haar debuut ‘Torn’ (1997), meteen goed voor een van de grootste hits van de jaren 90. Ook officieel bevestigd zijn de backing vocals The Pretty Vanillas en de Britse rocker John Miles, al jaren een vaste waarde op Night of the Proms.

Na een korte periode als actrice in de Australische soap Neighbours bracht Natalie Imbruglia haar eerste internationale single ‘Torn’ (1997) uit. Het nummer veroverde de nummer 1-positie, werd een van de bestverkopende singles van de jaren 90 en nestelde zich heel snel in het collectieve geheugen. De single en het bijbehorende debuutalbum ‘Left Of The Middle’ werden op twee jaar tijd bekroond met meerdere MTV Awards, Brit Awards, een Billboard Music Award en maar liefst drie Grammy Award-nominaties. De jaren nadien bewees Natalie met onder meer ‘Big Mistake’ (1998), ‘Wrong Impression’ (2002) en ‘Shiver’ (2005) geen ‘one-hit-wonder’ te zijn. Als actrice schitterde ze dan weer aan de zijde van Rowan Atkinson in de film ‘Johnny English’ (2003).

Op Night of the Proms zal Natalie Imbruglia – dankzij haar modellenwerk in 2004 verkozen tot de zesde mooiste vrouw aller tijden – zorgen voor enkele muzikale hoogtepunten. Eerder dit jaar verraste ze nog met ‘Male’, een album waarop ze op een originele manier nummers van mannelijke artiesten zoals Neil Young, Daft Punk, The Cure en Damien Rice in een nieuw jasje steekt.

Nederlands zangtalent als backing vocals

In Nederland is het trio The Pretty Vanillas vooral bekend van optredens in The Voice Of Holland, De Wereld Draait Door en verschillende andere tv-uitzendingen. Hoewel ze samen nog maar enkele jaren actief zijn, behoren Michelle Oudeman, Rob de Nijs en Julia van de Ketterij ondertussen tot de meest gevraagde backing vocals van Nederland. Ook hun afzonderlijke stemmen zijn regelmatig te horen in bioscoopfilms, waaronder Asterix & Obelix, massa-evenementen zoals De Toppers en talloze radiojingles. De sympathieke Nederlanders laten zich zondag 30 augustus al een eerste keer horen op de Cultuurmarkt van Antwerpen, waar ze een live-optreden zullen geven als voorsmaakje voor dit najaar.

Carl Huybrechts geeft de fakkel door

Na meer dan 600 Night of the Proms-presentaties werkt ook Carl Huybrechts mee aan de vernieuwingsoperatie van Night of the Proms. Wie zijn opvolger wordt zal later bekendgemaakt worden. Hoewel hij niet meer op het podium te zien zal zijn, blijft Carl de komende periode achter de schermen van Night of the Proms actief.

Eerder bekendgemaakte artiesten voor de 31e Night of the Proms zijn Joe Jackson, Basement Jaxx, Scala, Gavin DeGraw en het Puerto Ricaanse tenortalent Fernando Varela. Ook rasentertainer John Miles tekent opnieuw present. Het symfonische huisorkest Il Novecento staat dit jaar voor het eerst onder de leiding van de Braziliaanse dirigente Alexandra Arrieche.