...

Rel om tweetalig verkeersbord in Lebbeke

Rel om tweetalig verkeersbord in Lebbeke. Gisteren 24/08/2015 stelde Pieter Paul Moens, Bestuurslid N-VA Lebbeke een tweetalige verkeersbord vast aan het rondpunt ( Lindelaan -Dendermondse steenweg – Flor hofmanslaan ). Het verkeersbord werd geplaatst naar aanleiding van de verkeerswerken in de Leo Duboisstraat.

Pieter Paul trok deze morgen een foto van de inbreuk en poste dit op de sociale mediasite Facebook. Niet veel later liet de Korpschef van Lebbeke-Buggenhout het verkeersbord vervangen.

In de vooravond stelde Pieter Paul Moens, effectief vast dat het verkeersbord reeds vervangen was. De N-VA Fractie gaat dit aankaarten bij het Schepencollege om zo het Vlaams Karakter van onze gemeente te vrij waren.

Bij het lezen van dit bericht op de website van N-VA Lebbeke is het volgens onze redactie geen slecht idee om alle verkeersborden bij wegenwerken (in België) te vervangen in vier talen, nl, Nederlands, Frans, Engels en Arabisch, te overwegen er ook nog Duits aan toe te voegen. Op deze manier verloopt alles veiliger en moet niemand nog zeggen dat ze het niet wisten als ze een verkeerd maneuver uitvoerden bij de verschillende wegenwerken in Belgie. Uiteindelijk wat maakt een verkeersbord meer of minder uit, heel België staat vol verkeersborden en in Aalst is er zelfs een autorijschool die opleidingen geeft in het Arabisch.

tweetalige verkeersborden