Cirk! Aalst zit erop

cirk aalstCirk! Aalst zit erop en Vlammelina zag dat het goed was

Onder het goedkeurend oog van Vlammelina zorgden 21 nationale en internationale gezelschappen drie dagen lang voor acrobatie, theater, dans, humor, passie en spanning op 11 locaties in de Aalsterse binnenstad. Met 85 voorstellingen en 25 000 bezoekers was ook de zevende editie van Cirk! een groot succes. Voor Fabio Lannutti uit Aalst is #cirk15 een onvergetelijke ervaring: hij ging aan de haal met de unieke Cirk!-fiets.

Op vrijdag en zaterdag waren de weergoden Cirk! goedgezind. Een 9 meter lange zeug in het midden van de Grote Markt, indrukwekkende acrobatie op het Werfplein en Statieplein, prachtige zandcreaties ingekleurd door kinderen in de Zwarte Zustersstraat en op de Hopmarkt, opzwepende dans op het Begijnhof… Voor ieder wat wils! De tweede zonovergoten festivaldag werd afgesloten in retro style door enkele honderden feestgangers op het Bal Populair.
Ondanks de dreigende regenwolken, bleven de Cirk!-fans ook de laatste dag trouw op post! Om de veiligheid van artiesten en bezoekers te garanderen, waren er enkele programmawijzigingen.

Lenige Aalstenaars Opmerkelijk dit jaar was de act van Willi Dorner. Lenige vrijwilligers in felgekleurde kleding zochten bijzondere hoekjes en kantjes op in het straatbeeld en wentelden zich er op spectaculaire wijze in en rond. Hoedje af voor het talent uit de buurt dat zich dagenlang voorbereidde om deze act waar te maken!

UiTPAS

UiTPASpunten vlogen ook dit jaar de digitale deur uit. Er werden maar liefst 8 000 punten gespaard, 670 bezoekers schaften zich een UiTPASbandje aan. De 268 neuzen, 375 rugzakjes en 360 petjes kleurden de hele binnenstad. 264 waagden hun kans om de unieke Cirk!-fiets van De Fietserij te winnen. Fabio Lannutti uit Aalst is de gelukkige nieuwe eigenaar!

De stad bedankt het enthousiaste Cirk!-publiek en ook de 50 medewerkers, die alles in goede banen geleid hebben. Volgend jaar allemaal terug op post op 19, 20 en 21 augustus voor de 8e editie van Cirk!