Meer dan 15.000 aanwezigen op Nostalgie Beach

Op zondag 9 Augustus 2015 verzamelden meer dan 15.000 aanwezigen op het Paalsteenveld te Bredene. De tweede editie van dit festival bleek alweer een schot in de roos. Voor het optreden van Limahl, londonbeat en The Blockheads waren we net te laat. Maar we waren wel nog bijtijds op de weide aanwezig voor een schitterend optreden van de Gibson Brothers mee te maken. ze gaven het beste van zichzelf en wisten de weide op korte tijd voor de eerste keer in lichterlaaie te zetten.
P1050143
Daarna begaven we ons naar de mainstage om het optreden van Cock Robin bij te wonen. Cock Robin is een Amerikaanse pop/rock-formatie die is opgericht in 1984 en onder leiding stond van Peter Kingsbery (keyboard en bas). Verder stonden in de oorspronkelijke bezetting Anna LaCazio (zang), Clive Wright (gitaar) en drummer Lou Molino III. In Nederland en België werden ze vooral bekend door veel publiciteit van MTV voor het nummer The promise you made en het nummer When your heart is weak.
P1050159
Op de Marquee hadden we intussen onze plaats ingenomen voor het optreden van Dr. Alban en Snap. Voor- en achter de schermen waren dit heel sympathieke mensen die zelfs backstage tijd maakten voor een babbel en een foto. Op hun beurt wisten zij ook de talrijke aanwezigen het gevoel te geven dat ze nog “jong” waren incluis mezelf.

The top of the bill was daarna het optreden van niemand minder dan Billy Ocean. Om Walter Grootaerts te citeren:”Het beste optreden ooit dat hij op Belgische bodem al had meegemaakt!”. Zo moeten we het zelf niet zeggen en we kunnen deze uitspraak enkel beamen. Het was of deze nooit was weggeweest in een mum van tijd wist hij de hele massa tot zingen en dansen te bewegen.
P1050217
De publiekslieveling van de dag ging naar Jason Donovan. De Australische zanger-acteur veroverde de harten van alle vrouwen. Met o.a. ‘Too Many Broken Hearts’, ‘Especially For You’ en ‘Sealed With A Kiss’ raakten bij velen een nostalgische gevoelige snaar. Vele vrouwen vielen ei zo na in katzwijm voor deze man;

Nena slaagde er ook in om met haar bekende nummers zoals de 99 luchtballons van weleer en gans de weide begon spontaan mee te zingen zelfs zonder expleciete vraag van Nena. En dan was het wachten op de twee groepen waar eigenlijk de meeste aanwezigen voor gekomen waren Hot Chocolate en Human League. Ook deze groepen deden wat van hen verwacht werd en brachten een mooi slot aan de tweede editie van het Nostalgie Beach festival in Bredene. Wij kijken alvast uit naar de editie van volgend jaar en kijken nu reeds uit naar de namen die dan zullen aantreden.
P1050169