Mariale Ommegang in Nazareth

dekenaat nazarethMARIALE OMMEGANG – NAZARETH

Elk jaar op 8 september ( dit jaar op een zondag) wordt in Nazareth de feestdag van Maria Geboorte in ere gehouden. Om 9.30 uur is er een plechtige Hoogmis en in de namiddag om 14.30 uur vind de Mariale Ommegang plaats met het miraculeuze Mariabeeld. Alle bedevaarders gaan samen met onze pastoor-deken Marc Soens en aanwezige priesters, alsook het Onze-Lieve-Vrouwbeeld en met het beeld en de ruiters de biddende tocht langs de 15 kapelletjes van de Maria-Mysteries in een processie over een afstand van ongeveer 5 km, onder het bidden van de rozenkrans en het zingen van Marialiederen.

We bidden op het feest van Onze Lieve Vrouw van Nazareth : “Troosteres van de bedrukten- Toevlucht voor de zondaars – (Heil van de zieken)” bidden we voor onze zieken, voor de vele noden van onze parochianen, bedevaarders, en van de grote wereldkerk en de wereldvrede. Einde van deze ommegang is voorzien rond 16.00 uur. Er is ook mogelijkheid om dezelfde Ommegang te bidden in onze kerk voor mensen, die minder mobiel zijn om te voet mee te gaan, indien zij niet wensen mee te rijden met de autobus die de ganse bedevaartstocht maakt.

Gedurende de 15 solemnele dagen zijn er bedevaartmissen voor de bezoekers van vele omliggende parochies. IEDEREEN IS WELKOM.

Het hele jaar wordt de relikwie in de kerk voor het Maria-altaar vereerd. Meer info op www.dekenaat-nazareth.be