...

Belgian Quo Band Stunt – 4 verschillende podia op 1 dag

belgian quo bandBelgian Quo Band Stunt – 4 verschillende podia op 1 dag

Belgian Quo Band, één van de meest succesvolle tribute acts van het land, hoeven we niet meer aan U voor te stellen. Ze schuimen al enkele jaren alle podia af met hun eerbetoon aan Status Quo. Gentse Feesten, Genk On Stage, Rock Voor Specials, … België, Nederland, Duitsland, Oostenrijk, … niets is hen te ver of te groot! Vorig jaar deed de band tijdens de Gentse Feesten op het St Baafsplein een gooi naar het wereldrecord “luchtgitaar spelen in groep”. Dat lukte hen net niet, maar dit haalde wel alle media in het land. Dit zie je mooi in ons jaaroverzicht: https://vimeo.com/112420265

Dit jaar doet de Belgian Quo Band er echter een grote schep bovenop, iets ongeziens in de Benelux! “Rock ’til you drop”: 4 optredens met full live-band op één dag, 4 verschillende locatie’s. Dat is al een hele prestatie, maar uiteraard is dat nog niet alles…. Toen we dit idee voorlegden aan enkele mensen verklaarden ze ons gek!!! “Hoe gaan jullie dit doen?” / “Hoe gaan jullie overal op tijd raken?” / “Hoe gaan jullie dat doen met jullie materiaal?” ….? Wel, hiervoor gaan we werken met 2 crews die onze instrumenten gaan klaarzetten op de locatie’s, uiteraard beschikken we ook over 2 “backlines” (alle instrumenten hebben we dus dubbel). De shows liggen immers verspreid over heel het land: Olen (nabij Herentals), Nieuwenrode (nabij Londerzeel), Snaaskerke (nabij Gistel/Oostende), Schuiferskapelle (nabij Tielt), voor het transport hebben we iets spektaculairs in petto: we maken een verplaatsingen met een limousine, een helikopter en een echte artiestenbus.

Voor de tourbus zorgt de firma Starstruck die ondermeer werkt voor bands als Triggerfinger, Selah Sue, Axelle Red, … Een prachtige comfortabele 5-persoonshelikopter is voorzien door Helimotions uit Wevelgem en de limousine is verzorgd door Le Miracle uit Ardooie (Het transport zal trouwens gebeuren met een Federal Coach stretched Lincoln limousine, zo rijden er maar 2 in heel België!)

Eerder deden de leden van de Belgian Quo Band in de pers al een oproep naar goede doelen, wel hierover hebben we ook nieuws: We hebben hier toen zeer veel respons op gekregen en daarom gaan we op 12 september ook een extra benefiet-optreden doen. Dit zal doorgaan in Snaaskerke en t.v.v. de M.U.G.-heli in West-Vlaanderen. Deze mensen hebben zeer veel kosten om dit werkbaar te houden en daarom dragen wij graag ons steentje bij. Je zal zelf maar in een situatie terecht komen waarbij een M.U.G.-heli het verschil kan maken tussen leven of dood….

bqb