...

Overleg na actie van taxisector in Gent

gentse feesten 2015Constructief overleg na actie van taxisector in Gent

In de nacht van maandag 20 op dinsdag 21 juli 2015 voerden een 40-tal taxichauffeurs een actie naar aanleiding van een discussie over politiecontroles op de taxi-activiteiten tijdens de Gentse Feesten.

Op dinsdagmorgen werd meteen besloten om – in aanvulling bij het gesprek met de korpschef van de politie – nog dezelfde dag een overlegvergadering te houden met de politie, het stadsbestuur en vertegenwoordigers van de taxisector.

In aanwezigheid van de heer Tom Balthazar, waarnemend burgemeester en schepen van Stadsontwikkeling, Wonen en Openbaar Groen, de heer Filip Watteeuw, schepen van Mobiliteit en Openbare Werken, de heer Christophe Peeters, feestenburgemeester en schepen van Financiën, Feesten, Middenstand en Innovatie, en verantwoordelijke officieren van de politie werd geluisterd naar de vragen en grieven van de taxisector.

Er werd verduidelijking gegeven bij de precieze regeling in enkele verkeerssituaties. Twee personen werden aangewezen als permanent contactpersoon tijdens de feestenperiode.

Er werd duidelijk gemaakt dat tijdens een druk bezocht evenement als de Gentse Feesten controles noodzakelijk zijn en dat de taxi’s een belangrijke rol blijven spelen bij het veilig naar huis brengen van de feestgangers.

In september wordt het gesprek verder gezet binnen het gewoon taxi-overleg onder voorzitterschap van de heer Filip Watteeuw, schepen van Mobiliteit en Openbare Werken.