Veilig en vlot naar de Gentse Feesten met De Lijn

delijnDe Lijn telt af… Veilig en vlot naar de Gentse Feesten dankzij uitgebreid aanbod, ook op vrijdag.

Gent, 16 juli 2015 – Ook dit jaar spaart De Lijn kosten noch moeite om feestvierders veilig en vlot van en naar de Gentse Feesten te brengen. Zo worden er extra trams en bussen ingezet, maar ook speciale feestenbussen en frequente pendels van en naar de belangrijkste Park+Ride-zones. Goed om te weten: er zijn 900 parkeerplaatsen bijgekomen aan Flanders Expo, vlak naast de halte van de pendeltram. En dankzij de samenwerking met B-parking kunnen feestvierders opnieuw de hele dag aan het Sint-Pietersstation parkeren en daar de bus of tram naar het centrum nemen. En dat voor 15 euro, tram- of busrit voor maximum 4 personen inbegrepen.

Een ruim aanbod

Op de drukste dagen zal De Lijn meer dan honderd voertuigen inzetten om de feestvierders veilig te vervoeren. De belangrijkste stadslijnen zullen bovendien langer dan normaal doorrijden, ook na 1 uur. Wie iets verder woont en langer wil feesten, kan rekenen op 12 speciale feestenbussen. Die rijden tot 4 uur ’s nachts naar tal van bestemmingen rond Gent, van Zelzate tot Gavere en van Nevele tot Wetteren. Let wel: de bussen en trams zullen net als vorig jaar niet meer door het centrum rijden vanaf 14 uur, uit veiligheidsoverwegingen. Pendeltram 1 blijft wel – zoals elk jaar – de klok rond het centrum bedienen en dit al vanaf vrijdag 17 juli om 18u.

Auto+feesten = Park+Ride

Feestvierders kunnen hun wagen (gratis) laten staan op één van de Park+Ride parkings en daar vlot overstappen op een tram of bus die hen tot in hartje Gent brengt. Dé ideale parking is Flanders Expo, met bijna 4000 plaatsen en pendeltram 1 die de bezoekers elke 5 minuten en de klok rond van en naar het centrum brengt. Zonder parkeerstress wordt het nog leuker feesten.

B-Parking en tram of bus voor maar 15 euro

Dit jaar opnieuw bundelen De Lijn en B-parking de krachten aan het station Gent Sint-Pieters. Concreet: de feestvierder kan een combiticket kopen voor maar 15 euro. Daarmee kan hij zijn wagen een hele dag parkeren in de ondergrondse betaalparking aan het station en alle bussen en trams nemen in het Gentse. Er kunnen tot vier personen reizen met dat ene ticket.

Meer weten?

De Lijn verspreidt 60.000 brochures met een gedetailleerd overzicht van het Gentse Feestenaanbod. En voor meer informatie kan iedereen uiteraard ook terecht op onze website: www.delijn.be.