Ploegvoorstelling KAA Gent tijdens Gentse Feesten

kaa gentPloegvoorstelling KAA Gent tijdens Gentse Feesten 2015

Traditiegetrouw organiseert vzw Onder de Draak tijdens de Gentse Feesten de ploegvoorstelling van KAA Gent op het Sint-Baafsplein. Dat gebeurt op maandag 20 juli 2015 om 17 uur op het Sint-Baafsplein in Gent. Voor het eerst in 13 jaar wordt de ploeg als landskampioen voorgesteld. Naar aanleiding van het overweldigend succes en de bijzonder grote opkomst bij de titelviering in de stad op 24 mei beslisten de Stad Gent, de organisator en de voetbalclub om extra maatregelen te nemen in kader van de veiligheid voor de supporters.

De Stad Gent besliste op advies van de veiligheidsdiensten om extra veiligheidsmaatregelen te treffen tijdens de ploegvoorstelling van KAA Gent.

Wijziging programma

Zo zal de ploegvoorstelling verschuiven van 19 naar 17 uur. Om 16.30 uur stelt Radio Buffalo de KAA Gent Ladies voor. Om 17 uur worden de spelers van KAA Gent aan het publiek voorgesteld. Om 18 uur zijn de dames van VDK Gent Dames Volleybalclub aan de beurt.

Capaciteit

Om de veiligheid van iedereen op het plein te garanderen worden er maximaal 7.500 personen toegelaten op het Sint-Baafsplein. Om overcrowding te voorkomen wordt er gewerkt met toegangsbandjes. De veiligheidsdiensten vragen met aandrang om niet af te zakken naar het Sint-Baafsplein indien men niet over toegangsbandjes beschikt.
Toegangsbandjes voor het plein (in totaal 5.500) kunnen gratis opgehaald worden in de Ghelamco arena op zaterdag 18 juli vanaf 10 uur (tot zo lang de voorraad strekt) aan ticketboot C en D. Er worden maximaal twee bandjes meegegeven op vertoon van een identiteitskaart. En men mag zich met maximaal 2 identiteitskaarten aanmelden per persoon.²

Vanuit de supportersfederatie zullen 2.000 toegangsbandjes verspreid worden aan officiële clubleden.

De horecazaken op het Sint-Baafsplein ontvangen 1.000 bandjes die ze ter beschikking kunnen stellen van hun klanten.

Supporters die geen bandje hebben, kunnen de ploegvoorstelling live volgen op groot scherm op de Korenmarkt.

Plan van aanpak

Om alles vlot en veilig voor iedereen te laten verlopen wordt om 15.30 uur het Sint-Baafsplein vrij gemaakt om vanaf 15.45 uur iedereen met een bandje toegang te verlenen.

De toegang tot het plein verloopt via beide kanten langsheen het Belfort, namelijk via de Cataloniëstraat en de Botermarkt. Wie het plein wil verlaten moet dit doen via de wegen langs de Sint-Baafskathedraal, namelijk de Limburgstraat of de Kapittelstraat/Biezekapelstraat.

Praktisch

15.30 uur: plein wordt vrijgemaakt

15.45 uur: plein toegankelijk met bandje

16.30 uur: Radio Buffalo + KAA Gent Ladies

17 uur: ploegvoorstelling KAA Gent

17.30 uur: Radio Buffalo

18 uur: VDK Gent Dames Volleybalclub

Mobiliteit

De Ghelamco arena is bereikbaar met de fiets, met de wagen (parking Brico, 1,30 euro/uur) of met het openbaar vervoer (bus 65 of 67).