Beachland verovert Blankenberge

Beachland verovert voor de zevende keer Blankenberge en was weer een ongelooflijk succes! Van heinde en verre waren duizenden toeschouwers afgezakt naar de strandstrook naast het staketsel richting Wenduine voor hun Tommorowland in het klein. Beachland betekent niet alleen kijken maar ook beleven. Velen kwamen dan ook niet alleen om te kijken en te luisteren maar ook om te dansen op de stevige muziek die uit de verschillende geluidsinstallaties over de massa gedropt werd.
Image00059
Reeds halfweg de dijk van Blankenberge hoorde je reeds de drums en de beats nochtans had menig toerist geen enkel idee wat er zich daar wat verder op het strand afspeelde, de bezoekers uiteraard wel en voor hen was het alweer een hoogdag. Blankenberge vierde niet alleen de Vlaamse feestdag maar luide op 11 Juli ook het begin in van het Beachfestival 2015. Twee maal feest dus en dat er gefeest werd stond buiten kijf.
Image00001
Beachland stond dit jaar opnieuw garant voor een topfestival aan de Belgische kust want de succesformule blijft behouden. Beachland 2015 betekent vijf stages per dag met meer dan 100 top-dj’s die zorgden voor een geslaagde beachparty en brachten voor elk wat wils … een mix van oud en nieuw, Belgisch en internationaal, hard en zacht en dat gebracht door een fantastische line-up

Enkele namen die de festivalgangers mochten bezig houden waren o.a. … Regi, Watermät, Dimitri Wouters, Korsakoff, Coone, Romeo Blanco, Wolfpack, Lost Frequencies, Megamen, La Fuente, Wout, Jan vervloet, Dirtcaps en Nobels. De tien verschillende podia verdeeld over vijf stages per dag stonden garant voor een waaier aan elektronische muziekgenres gaande van de allernieuwste trendy beats op de Main-stage, de beste harde beats op de Kick Da Bass-stage en onvergetelijke klassiekers op de Real Retro House-stage.
Image00010
Ondanks een grote veiligheids- en politiemacht werden er toch terug twee drugdealers betrapt. Het gaat om twee Nederlanders die in totaal 70 xtc-pillen en wat cannabis bij zich hadden en dealden. Het duo verscheen gisteren voor de Brugse onderzoeksrechter die hen liet aanhouden. De politie betrapte ook vorig jaar een drugsdealer op het festival. Een 25-jarige man uit Zele had toen 75 xtc-pillen in zijn bezit.
Image00013
We willen er wel op wijzen dat dit niet de fout is van de organisatoren want bij het binnen gaan werd iedereen afgetast door hun eigen veiligheidsmensen. De politie zette zelfs drugshonden in maar ondanks deze maatregelen kan je niet alles uitsluiten. Iets waar we ons verleden jaar al druk om maakten is de massa vuil die de festivalgangers steeds weer achterlaten op het strand niettegenstaande om de paar meter vuilbakken opgesteld stonden. Wat ons betreft een puike organisatie en we kijken al uit naar de achtste editie, afspraak in 2016 dus. Meer foto’s op onze facebookpagina.