Gratis Wi-Fi op de Gentse Feesten

antenneGratis Wi-Fi op de Gentse Feesten

Voor de allereerste keer kan de Gentse binnenstad genieten van gratis Wi-Fi in een groot deel van de Gentse Feestenzone. Citymesh slaat daarvoor de handen in elkaar met Citypath. Samen lanceren ze draadloos internet op de pleinen van de Gentse Feesten, met de ondersteuning van de Stad Gent.

Citymesh voorziet de professionele installatie van een draadloos netwerk over een groot deel van de Gentse Feestenzone. Citypath, de innovatieve stadsgids die toeristen en inwoners in drie talen doorheen de stad leidt, wordt de landingspagina (de eerste pagina) op het netwerk. Facebook checken, Snapchats versturen, de Gentse Feestenwebsite www.gentsefeesten.gent raadplegen, Elaba consulteren enz., het kan vanaf nu gratis en voor niets met Gentse Feesten Free Wi-Fi.

1,3 miljoen bezoekers bereiken

De Gentse Feesten trekken 1,3 miljoen bezoekers, gemiddeld 130.000 bezoekers per dag. En op topdagen loopt dat op tot 200.000 bezoekers. Hoog tijd dus dat de Gentse Feesten het mobiel digitale tijdperk binnen wandelen. Citypath is de innovatieve online stadsgids van Gent die al enkele jaren actief is om de handelaars enerzijds en de toeristen en inwoners anderzijds dichter bij elkaar te brengen. Citypath wil gebruik maken van deze piek van bezoekers in Gent om meer gebruikers met hun interactieve platform kennis te laten maken en wordt de landingspagina op het Gentse Feesten Free Wi-fi netwerk. Om zo’n grote oppervlakte als de Gentse Feestenzone van betrouwbaar en snel draadloos internet te voorzien waarop elke dag potentieel meer dan 100.000 bezoekers inloggen, sloeg het de handen in elkaar met Citymesh, die de professionele installatie op tien dagen tijd zal voorzien.

Hoe groot is de Wi-Fi zone?

Op de Korenmarkt, Kouter, Sint-Veerleplein, Vrijdagmarkt, Laurentplein, Beverhoutplein, Groentenmarkt, Sint-Baafsplein, Graslei, Korenlei, Emil Braunplein, Vlasmarkt en Bij Sint-Jacobs zal iedereen kunnen genieten van gratis draadloos internet. Enkel het Baudelohof en Zuidpark blijven een Wi-Fi vrije zone omdat die twee pleinen dienen als epicentra voor kinderen.