Toerisme O-VL investeert in nieuwe picknickplekken

picnicToerisme Oost-Vlaanderen investeert in nieuwe picknickplekken. 23 nieuwe rustpunten langs fietsnetwerk Meetjesland en Ronde van Vlaanderenroute.

Om het steeds stijgende aantal recreatieve én sportieve fietsers nog beter te ontvangen, maakt Toerisme Oost-Vlaanderen verder werk van de verhoging van de kwaliteit én belevingswaarde op de fietsnetwerken en –routes. Momenteel worden 23 nieuwe rustpunten ingericht, dertien langs het fietsnetwerk Meetjesland en tien op de Ronde van Vlaanderenroute in de Vlaamse Ardennen. Afhankelijk van de locatie installeert Toerisme Oost-Vlaanderen er een combinatie van picknickset, rustbank, fietsenrek en vuilnisbak. Met de gemeentebesturen worden overeenkomsten afgesloten voor het onderhoud van het meubilair en de locatie.

De inrichting van de rustpunten in het Meetjesland is het sluitstuk van de realisatie van het fietsnetwerk Meetjesland en krijgt financiële steun van Toerisme Vlaanderen. De inrichting van de rustpunten langs de Ronde van Vlaanderenroute gebeurt binnen het ‘Beleef je Eigen Ronde’ project, dat eveneens financiëel ondersteund wordt door Toerisme Vlaanderen. De totale kostprijs voor de inrichting van de 23 plekken bedraagt ruim € 150.000.
De voorbije weken werden alvast de eerste twee rustpunten gerealiseerd en in gebruik genomen. Aan de voormalige toegang van het Provinciaal Archeologisch Museum te Velzeke, langs de Paddestraat en op de Ronde van Vlaanderen route, werden een picknickset, fietsenrek en vuilnisbak geplaatst.

Deze zomer plaatst Toerisme Oost-Vlaanderen er nog een fietspomp bij. Deze rustplek ligt bovendien aan het eindpunt van de tijdsmeting in de Paddestraat, ideaal dus om even uit te blazen na een vriendschappelijke competitie met medefietsers.

Langs het fietsnetwerk Meetjesland werden, bij het kruispunt van de Celiekerkweg en Bredeweg te Sint-Laureins, zopas een picknickset, fietsenrek, zitbank en vuilnisbak geplaatst. Na de zomer kleedt het gemeentebestuur de locatie extra aan met enkele boompjes en hagen.

Toerisme Oost-Vlaanderen hoopt tegen eind september 2015 alle 23 locaties af te werken. Hou onze website www.tov.be, Facebook pagina en Twitter in de gaten om te weten waar het volgende rustpunt wordt in gebruik genomen.

Eerder, in juni 2011, werden langs de Dender in het Scheldeland reeds vijf schuilhutten met bijhorend picknickmeubilair geïnstalleerd. In 2012 werden in ‘Vlaanderens Mooiste Landschap’, de Vlaamse Ardennen, zeventien rust- en picknickplekken ingericht of uitgebreid, werd het Oost-Vlaamse deel van de Leiestreek zes picknickplekjes rijker en werden in het Waasland dertien gloednieuwe rustpunten gerealiseerd.