...

Griekse situatie schrikt Belgische toerist niet af

griekenlandGriekse situatie schrikt Belgische toerist niet af. GoEuro onderzoekt impact van huidige politiek-economische situatie op Grieks toerisme.

Tijdens de zomermaanden is Griekenland bezienswaardigheden één van Europa´s meest populaire toeristische bestemmingen. Gezien toerisme in Griekenland de belangrijkste bron van inkomsten vormt, wilde GoEuro, het gratis online vergelijkingsplatform voor reizen via vliegtuig, trein en bus tussen steden en dorpen in Europa, wel eens weten of de huidige economische en politieke situatie van het land een rol speelt in de reisplannen van de Europese toeristen. En wat blijkt? De Belgische toerist laat zich niet afschrikken om Griekenland te bezoeken.

GoEuro bevroeg niet minder dan 22.500 Europeanen in verschillende landen (België, Nederland, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië en Polen) om na te gaan wat het effect is van de huidige politiek-economische situatie op het Grieks toerisme.

Belgische toerist

De afgelopen vijf jaar bezocht 14,6 % van de bevraagde Belgen Griekenland. Van hen geeft 52,3 % aan dat de huidige Griekse situatie niets zou veranderen aan Griekse reisplannen voor deze zomer. En 25,7 % van de Belgen die Griekenland recent bezochten is door de huidige situatie zelfs meer geneigd om Griekenland te bezoeken! Maar ook bij de 85,4 % van de Belgen die Griekenland niet recent bezochten, geeft de meerderheid (46,6 %) aan zijn reisplannen niet te laten beïnvloeden door de huidige situatie.

Rest van Europa

En hoe zit het dan met de andere Europese toeristen? Die laten zich wel meer beïnvloeden door de situatie, zo blijkt. 48,3 % van de Fransen die Griekenland recent bezochten geeft aan nu minder geneigd te zijn het land te bezoeken dan voorheen. Dat is het hoogste percentage van alle Europeanen die Griekenland de afgelopen vijf jaar bezochten. Bij de Europeanen die het land niet recent bezochten, zien we dat de situatie vooral impact heeft op de Duitsers. Maar liefst 83,9 % van hen zal Griekenland nu minder snel bezoeken.