Pitkamperen voor studenten

pitkamperenVier het einde van je examens in een pit. Pitkamperen is een ideaal arrangement voor studenten: barbecueën, slapen in een boomtent en ontbijt geleverd aan de pit

Wie geen hoogtevrees heeft en graag eens atypisch wil kamperen, kan de examens of andere demonen van zich afschudden tijdens een nacht pitkamperen op drie meter hoogte. Van juni tot september hangen er vier kunstige boomtenten op het domein van de zusters Franciscanessen in Wuustwezel. Deze boompitten zijn ontworpen en gemaakt door de Rotterdamse kunstenaar Dré Wapenaar. Kamperen in een kunstwerk, het is eens wat anders dan op een overvolle wei in een boogstoktentje. Een plaatselijke bakker zorgt ’s morgens voor het ontbijt.

Kampeerders kunnen gebruik maken van een bivak met barbecuestel, picknickbanken, toilet en waterpomp vlakbij de tenten. Een plaatselijke bakker brengt elke ochtend pistolets, koffiekoeken, yoghurt en fruitsap tot bij de kampeerders. Pitkamperen kan er alle dagen van 12 juni tot 13 september. Op 15, 28 juli, 12 en 23 augustus, van 25 tot 27 augustus en van 30 augustus tot 3 september zijn nog alle boomtenten vrij. Ideaal om samen met enkele vrienden te kamperen in een boompit. Een pit biedt ruimte voor 2 volwassenen en 2 kinderen oftewel 2 à 3 volwassenen, naargelang hoeveel persoonlijke ruimte je nodig hebt. Tickets boeken kan via www.terranova2015.be. Pitkamperen kan je onder meer combineren met spoorfietsen, een wandeling op het domein, een bezoek aan de Kalmthoutse Heide of een plons in het zwembad van Brasschaat.

Kempens Landschap, vzw ’t Pleckske en Terra Nova zijn de drijvende krachten achter pitkamperen in Wuustwezel. Terra Nova is het zomerprogramma van de provincie Antwerpen dat unieke vakantie-ervaringen dicht bij huis organiseert.

Toerende Toerist gaat ook pitkamperen

Zhao Dandan, een 22-jarige studente uit Shanghai, proeft van 16 juli tot 16 augustus als Toerende Toerist van het zomeraanbod van de provincie. Op een unieke tocht door de provincie ontdekt ze 35 activiteiten op 23 locaties. Op 4 augustus gaat ze pitkamperen met Terra Nova in het domein van de zusters Franciscanessen in Wuustwezel. De provincie wil door de ogen van deze ‘Toerende Toerist’ aantonen dat je unieke vakantie-ervaringen kan opdoen in de provincie Antwerpen. Op de site www.toerendetoerist.be staat het volledige programma van Dandan.

PRAKTISCHE INFO

Wanneer:
15, 28 juli en 12 en 23 augustus en
van 25 tot 27 augustus en van 30 augustus tot 3 september zijn nog alle boomtenten vrij en kan je met 8 à 12 volwassenen komen pitkamperen. Een pit biedt plaats aan twee volwassenen en twee kinderen of aan maximaal 3 volwassenen.

’s Avonds onthaal van 16.30 tot 18.30 uur, de volgende ochtend uitchecken voor 11 uur

Waar:
achteraan hoofddreef domein zusters Franciscanessen, Bredabaan 735, Wuustwezel
Je auto parkeren kan aan het begin van de dreef. Er is een bolderkar voorzien om je spullen tot aan de boomtenten te brengen. Fietsen kan je vlakbij de boompitten stallen.

Prijs:
€ 65 euro (pit met 1 ontbijt) – € 75 (pit met 2 ontbijten) –
€ 85 (pit met 3 ontbijten) – € 95 (pit met 4 ontbijten)