Er is geld voor nieuwe Vlaamse fietspaden

fietsersWeyts investeert in nieuwe Vlaamse fietspaden

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts maakt 1.473.562,23 euro vrij voor de aanleg van nieuwe fietspaden in Vlaanderen. Het geld gaat naar 22 infrastructuurprojecten, verspreid over heel Vlaanderen. “Ik blijf investeren in goede infrastructuur, zodat de Vlamingen vlot en veilig kunnen fietsen”, zegt Weyts.

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts wil de Vlamingen verleiden om de auto wat vaker aan de kant te laten staan. “Met nieuwe fietspaden maken we het alternatief voor de auto vlotter en veiliger”, zegt Weyts. Ook in tijden van besparingen wil Weyts niet besparen op fietspaden. “Ik heb veel moeite gedaan om mijn investeringsbudgetten te vrijwaren. Een heel bewuste keuze.”

Minister Weyts maakt nu 1.473.562,23 euro vrij om nieuwe fietspaden aan te leggen langs gemeentewegen in Vlaanderen. Concreet gaat het om vier nieuwe fietspaden in Antwerpen, vier nieuwe fietspaden in West-Vlaanderen, zes nieuwe in Vlaams-Brabant en acht nieuwe in Oost-Vlaanderen.

Weyts hoopt dat meer en betere fietsinfrastructuur ook meer fietsers kan lokken. “Ook bij het woon-werkverkeer wil ik het fietsgebruik naar omhoog. Elke fietsende pendelaar is een auto minder in de file”, besluit Weyts. “De fiets is beter voor mens, milieu en economie.”