...

BASE versterkt zijn mobiel netwerk tijdens Rock Werchter

baseBASE versterkt zijn mobiel netwerk tijdens Rock Werchter dankzij een Belgische innovatie

In 2015 alleen al zullen meer dan 250 evenementen baat hebben bij de specifieke maatregelen die worden genomen om de optimale kwaliteit van de diensten te garanderen. Deze zomer zet BASE niet alleen de Mobile Truck (mastwagen) en traditionele container sites in, maar test het ook de ‘Ranger’-oplossing uit. Daarmee tekent het voor een heuse primeur. Dankzij deze lichte antennemodules kan op een nog flexibeler manier een hogere dekkingsdichtheid worden gegarandeerd. De modules zijn het resultaat van het vakmanschap van de KMO Benchmark uit Aalter.

Het begin van de zomer betekent, zoals elk jaar, ook de start van het festivalseizoen. Dit weekend zullen meer dan 140.000 festivalgangers het hele weekend lang het festivalterrein van Werchter inpalmen. Samen zullen ze dansen op de pop- en rockbeats van The Chemical Brothers, Faith No More, Lenny Kravitz en Pharrell Williams. Dat brengt meteen ook een hele uitdaging met zich mee voor de mobiele netwerken die een enorme stroom oproepen, sms’jes en video’s via de sociale media te verwerken zullen krijgen. Dit jaar is het mobiele verbruik van de gemiddelde Belg opnieuw meer dan verdubbeld vergeleken met 2014.

Meer dan 250 evenementen per jaar

Zodra er ergens een massa-evenement wordt georganiseerd, stelt BASE Company intussen al enkele jaren alles in het werk om zijn infrastructuur ter plaatse tijdelijk te versterken. Daarachter gaan twee doelstellingen schuil: de best mogelijke klantervaring garanderen, maar ook – en vooral – erop toezien dat het netwerk sterker is bij noodgevallen. Op massa-evenementen wordt de toegang tot de mobiele communicatiediensten door iedereen – organisatoren, plaatselijke overheden, hulpdiensten, … – als absoluut noodzakelijk beschouwd om de veiligheid te kunnen garanderen.

In 2015 zullen meer dan 250 evenementen worden ondersteund. Nieuw dit jaar in Werchter: BASE Company zal voor het eerst gebruikmaken van de ‘Ranger’-oplossing. Daarnaast zet het ook een Mobile Truck (mastwagen) in de camping en traditionele container sites in (alles samen 28 antennes).

Dekking, veiligheid, flexibiliteit
Ranger is een innovatie van wereldformaat die is ontwikkeld door de onderneming Benchmark uit Aalter (30 mensen). De ‘Ranger’-modules zijn compact en eenvoudig te vervoeren (opgevouwen zijn ze 2,5m hoog – opgesteld 7,5m hoog). Hun grote voordeel is dat ze de capaciteit van het mobiele netwerk op een welbepaalde plek gemakkelijk kunnen verhogen.

“De infrastructuur kan door één iemand geïnstalleerd worden in amper 15 minuten. Dankzij een geïntegreerde generator kan de Ranger vijf dagen lang helemaal autonoom blijven draaien.”, aldus Steven Nagels en Bart Rogiers die samen het Benchmark-avontuur hebben aangevat. Voor hen betekent Rock Werchter meteen ook de eerste echte test in de praktijk.

“Nu we, in primeur, over dat soort materiaal beschikken – bovenop de maatregelen die gewoonlijk worden genomen – zullen we nog doeltreffender te werk kunnen gaan om de dekking te optimaliseren. BASE Company wil de continuïteit en de kwaliteit van zijn mobiele diensten tijdens de zomerfestivals absoluut garanderen.”, aldus Jos Donvil, CEO van BASE Company.

Alle mobiele antennes die we deze zomer tijdelijk zullen plaatsen in het kader van feestelijke, culturele of sportieve evenementen zullen uitgerust zijn voor ‘4G’.