...

Geraardsbergen concertreeks rond het gerestaureerde orgel

orgel geraardsbergenNieuwe Geraardsbergse concertreeks rond het gerestaureerde Anneessensorgel in de Sint-Bartholomeuskerk te Geraardsbergen start met Russische concertorganist.

Op vrijdag 3 juli vindt het eerste concert in de Anneessensreeks plaats, een reeks van concerten naar aanleiding van de restauratie van het Anneessensorgel in de Sint-Bartholomeuskerk.

Voor dit eerste concert doen we een beroep op één van de toonaangevende Russische concertorganisten, Daniel ZARETSKY. Zaretsky is momenteel orgelprofessor aan de Staatsuniversiteit van Sint-Petersburg en sinds 2007 ook aan het Staatsconservatorium van Sint-Petersburg, waar hij sinds 2011 hoofd is van het Orgeldepartement. Daniel Zaretsky speelde sinds 1988 op alle belangrijke podia van de voormalige Sovjet-Unie, zoals de Philharmonieën van Moskou, Sint-Petersburg en de Dom van Riga, evenals in Tsjechië, Slovakije, Italië, Zwitserland, Duitsland, Nederland, Oostenrijk, Finland, Zweden, Denemarken, Noorwegen, Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje, Portugal, Polen, Luxemburg, Zuid-Amerika, Israël, Australië en de Verenigde Staten.
Een topper van formaat!

Op het programma staan werken van Bach, Bruhns, Böhm, Marchand, Belov en Gigout.

Het concert vindt plaats op vrijdag 3 juli om 20h in de Sint-Bartholomeuskerk. Reserveren is niet nodig. Een toegangskaart kost 8 EUR.

Deze concertreeks is een initiatief van de Kerkraad Sint-Bartholomeus in samenwerking met de Stad Geraardsbergen.

Voor inlichtingen: kerkraad.sint-bartholomeus@telenet.be