Joe Jackson, Basement Jaxx en Scala op Night of the Proms

Basement Jaxx
MERKSEM – Night of the Proms vult zijn affiche aan met kleppers van formaat. Met het electrohouse-duo Basement Jaxx en singer-songwriter Joe Jackson proeven de bezoekers in november van een heel breed muzikaal pallet. Het internationaal geroemde vrouwenkoor Scala tekent op zijn beurt onder leiding van Steven en Stijn Kolacny voor een intieme sound en adembenemende hitbewerkingen.
Joe-Jackson
Muzikale kameleon Joe Jackson wordt beschouwd als één van de grootste en veelzijdigste talenten uit de Britse popmuziek. Hij vestigde in 1979 in één klap zijn naam met het vijfsterrenalbum ‘Look Sharp!’, met daarop zijn grootste hit ‘Is She Really Going Out With Him’. Van 1978 tot eind 1980 toerde hij heel intensief met de Joe Jackson Band, waar hij ook nog de albums ‘I’m The Man’ en ‘Beat Crazy’ mee opnam.

Na het uiteenvallen van de band scoorde hij met de singles ‘Stepping Out’, ‘Breaking Us In Two’ en ‘Real Men’ uit ‘Night And Day’ (1982), een popalbum waar hij met opzet de gitaar uit wegliet, en met ‘You Can’t Get What You Want’ en ‘Be My Number Two’ uit het album ‘Body And Soul’ (1984). Met ‘Symphony No. 1’ (1999), bekroond met een Grammy voor Best Pop Instrumental Album, ging hij de klassieke en symfonische kant op.

In 2003 verraste hij vriend en vijand met de reünie van de Joe Jackson Band en de release van hun vierde album ‘Volume 4’. Voor zijn experimenten met o.a. jazz, blues, reggae, pop en elektronische muziek mocht Jackson al 5 Grammy-nominaties op zak steken. Exclusief op Night of the Proms brengt hij zijn grootste hits in speciaal daarvoor geschreven arrangementen.
Met hun explosieve pophouse-sound weten de heren van Basement Jaxx als geen ander hoe ze feelgood feestmuziek moeten maken. Een karrenvracht aan hits, waaronder ‘Red Alert’ (1999), ‘Romeo’ (2001) en ‘Good Luck’ (2004) opende al snel de deur voor samenwerkingen met Janet Jackson en Sam Sparro, te gast op Night of the Proms in 2014.

Later mocht het duo ook remixen maken voor Missy ‘Misdemeanor’ Elliot, Yoko Ono en Justin Timberlake. Ondertussen zijn de heren, die zich op het podium vaak laten flankeren door flamboyante zangeressen voor de bombastische vocalen, al aan hun zevende studioalbum toe. Op Night of the Proms beloven ze zichzelf opnieuw uit te vinden en zetten ze de lijn van de verjonging verder.
Wereldvermaard indierockkoor van eigen bodem

Van Zuid-Korea tot de Verenigde staten staat het Aarschotse vrouwenkoor Scala van de broers Kolacny ervoor bekend indiesongs te herwerken tot elegische hymnes met adembenemende effecten. Om het even welk nummer Steven en Stijn Kolacny onder handen nemen, ze slagen er telkens weer in er een melancholische of emotionele toets en soms zelfs een volledig nieuwe dimensie aan toe te voegen. Luister maar naar hun versie van nummers als ‘Nothing Else Matters’ (Metallica), ‘Creep’ (Radiohead) en ‘Dream On’ (Depeche Mode). Scala staat voor het eerst op Night of the Proms en dat wordt beslist een geslaagd huwelijk.

Eerder bekendgemaakte artiesten voor de 31e Night of the Proms zijn de 38-jarige singer-songwriter Gavin DeGraw en het Puerto Ricaanse tenortalent Fernando Varela. Het symfonische huisorkest Il Novecento staat dit jaar voor het eerst onder de leiding van de Braziliaanse dirigente Alexandra Arrieche.
________________________________________
Night of the Proms 2015, in het Antwerpse Sportpaleis op vrijdag 13, zaterdag 14, vrijdag 20 en zaterdag 21 november om 20.30 uur. Kaarten van 26 tot 49,50 euro via Tele Ticket Service 070/345.345 (max. € 0,30/min.), vanuit Nederland: 0900-45.000.45 (€ 0,45/min.) of www.notp.com. Groepsvoorwaarden en groepsboekingen (+10 personen) via [email protected] of 03/400.60.44. Relatiemarketingarrangementen voor bedrijven via www.notp.com/belgie/vip.
________________________________________
www.notp.com • www.joejackson.com • www.basementjaxx.com • www.scalachoir.com www.alexandraarrieche.com • www.fernandovarela.com • www.gavindegraw.com