Niels Destadsbader presenteert zomers spelprogramma

nielsNiels Destadsbader presenteert zomers spelprogramma ‘Is er Wifi in Tahiti?’

Niels Destadsbader zorgt deze zomer twee maanden lang voor de zon bij VTM. Vanaf 29 juni 2015 presenteert hij van maandag tot donderdag, acht weken lang, ‘Is er Wifi in Tahiti?’: een geestige spelshow waarin elke avond twee teams, bestaande uit telkens drie bekende Vlamingen en één onbekende kandidaat, strijden voor de felbegeerde hoofdprijs: een reis naar de zon.

Niels Destadsbader maakt zo zijn debuut als quizmaster: “Ik heb er echt ontzettend veel zin in. Zelf speel ik ook heel graag spelletjes met vrienden, maar mijn maten vinden dat minder plezant… omdat ik altijd wil winnen. Een geluk dus dat ik nu zelf mag presenteren.”

Vanaf maandag 29 juni nemen twee teams het dagelijks in vijf snedige maar vooral dolkomische spelrondes tegen elkaar op. In zijn zomerse studio kiest Niels voor de vijf verschillende rondes uit een arsenaal van ongeveer 20 spelletjes: van grappige Photoshop- en beeldrondes, geschifte doe-sessies mét rekwisieten, tricky geheugenspelletjes, uitbeeldrondes met een randje, tot een zenuwslopend afdrukspelletje. Geen quiz van staatsbelang, maar een waar mensen maar wat graag in opgaan. Denk aan een spelletjesavond met vrienden of familie in een vakantiehuisje: op en top feel good. Het doel? Een van de twee onbekende Vlamingen naar de finale loodsen.

In die spannende ‘Wifinale’, bundelen de kandidaat uit het winnende team en één bekende Vlaming naar zijn of haar keuze, hun krachten om binnen de 90 seconden negen vragen juist te beantwoorden. Wie slaagt in dat opzet stapt op het vliegtuig richting zon, wie faalt zal het met een vakantie thuis moeten stellen.

DE BEKENDE VLAMINGEN

Acteurs en actrices, zangers en zangeressen, sporters, presentatoren, comedians,… werkelijk heel bekend Vlaanderen komt aan bod.

Een greep uit de namen: Sepideh Sedaghatnia, Kris Wauters, Ian Thomas, Kim Gevaert, Pascal Braeckman, Min-Hee Bervoets, Peter Van de Veire, Nicole & Hugo, Guga Baúl, Evi Hanssen, Niels Albert, Véronique De Kock, Bartel Van Riet, Christoff, Axl Peleman, Maarten Breckx, Sven De Ridder, Rob Vanoudenhoven, Jan Verheyen, Herbert Flack, Pieter Timmers, William Boeva, Sam Gooris, Lindsay,…

EEN BLIK OP DE VIJF SPELRONDES

Alle spelletjes uit de doeken doen? Te veel om op te noemen. In de vijf rondes immers, krijgt Niels de keuze uit meerdere spelletjes die per aflevering steeds wisselen.

Zo roteren er in de eerste ronde acht verschillende fotospelletjes: in ‘Qui-Wie?’ zijn beroemdheden op onverklaarbare wijze in fruit veranderd. Aan de kandidaten om te raden naar wie Niels op zoek is. Of wat dacht je van ‘Koppie Copy’? waarbij de teams moeten raden welke BV’s Niels onder het kopieerapparaat heeft gestoken.

In spelronde twee wordt er dagelijks ‘Wa zeit ’m?’ gespeeld, een logopedisch verantwoord spel waarin een kandidaat een teamlid duidelijk moet maken welk woord hij in de mond neemt. Een klein detail: het radende teamlid krijgt een hoofdtelefoon op. Liplezen voor gevorderden dus.

In de derde ronde kan er ook weer gekozen worden uit verschillende spelletjes. ‘Heb je eten voor mij’ bijvoorbeeld is een pseudo muzikaal spel waarin elk teamlid zingt voor zijn of haar partners, al mag ie maar één woord gebruiken: een gerecht uit de wereldkeuken.

In ronde vier moeten de teamleden aan de hand van enkele opvallende rekwisieten samenwerken om punten binnen te rijven. 90 seconden scheiden hen van glorie of van een grappige fail. ‘Hoofdletters’ is één van de vijf spelmogelijkheden: daarin krijgen de kandidaten een hip hoofddeksel aangemeten waarmee ze tegen de tijd vierletterwoorden moeten vormen.

In de vijfde en laatste zenuwslopende spelronde spelen de verschillende teams dagelijks ‘Facetime’, een actief en zenuwslopend memoryspel om dat felbegeerde ticket naar de finale af te dwingen.

DE FINALE

Negen juiste antwoorden, dat is wat één van de twee onbekende kandidaten scheidt van een ticket naar de zon of een vakantie met uitzicht op hun eigen living. In de ‘Wifinale’ krijgt hij of zij de hulp van een bekende Vlaming naar keuze, om binnen de 90 seconden het Wifi-symbool te doen oplichten.

vtm.be

Vanaf 29 juni 2015 van maandag tot donderdag om 20.30 bij VTM
Is er Wifi in Tahiti? Vanaf 29 juni 2015, van maandag tot donderdag om 2.30 bij VTM.