Roodshow – Bloedinzamelactie Lebbeke

goedleRoodshow – Bloedinzamelactie Lebbeke

Afgelopen zondag hield de Roodshow van het Rode Kruis halt in Lebbeke. De bloedinzamelingsactie kreeg de steun van N-VA, die haar partijvrijwilligers opriep om volop bloed te geven.

Kamerlid Goedele Uyttersprot was – als meter van deze actie – bij de eersten aan de beurt om bloed te doneren: “Het was voor mij de eerste keer dat ik bloed gaf. De #Helfie-campagne gaf mij daartoe de aanzet. Ik ben daar zeer blij om: het is ongetwijfeld de start van een jarenlange traditie”.
De Roodshow kon rekenen op een zeer talrijke opkomst. Niet enkel onze eigen inwoners, maar ook partijvrijwilligers uit Wichelen, Dendermonde en Buggenhout zakten af naar Lebbeke om de actie te steunen.

Verschillende tientallen gebruikelijke én nieuwe donoren deden hun duit in het bloedzakje. “Ik ben fier op alle nieuwe donoren die de stap hebben gezet. Het is echt knap wat de bloedgevers en vrijwilligers al jarenlang doen. Ik wil iedereen bedanken voor hun waardevolle bijdrage én inzet. Want bloed geven, redt mensenlevens en dat mogen we toch niet vergeten” aldus Goedele.