Inbraken in verscheidene handelszaken

003VIDEO – Inbraken in verscheidene handelszaken tussen 24/12/14 en 02/01/15

Op vraag van het parket Van Luik – afdeling Hoei, verspreidt de politie volgend opsporingsbericht :
Een dievenbende is actief geweest in de periode tussen 24 december 2014 en 02 januari 2015. Er werden een 15-tal inbraken gepleegd in 13 dagen tijd.
Om deze diefstallen te plegen, stalen de daders een lichtgrijze VW Golf van het model 2013 en een zwarte Golf GTI serie 7.
Deze voertuigen werden vooral gebruikt om deuren te rammen en zo de warenhuizen binnen te dringen. Soms werden de deuren ook ingedeukt met de voeten of met stenen.

Eens de daders binnen zijn gaan ze op zoek naar de kluis.

Soms vertrokken ze met buit andere keren werden ze gestoord en moesten ze vluchten.

Verschillende bewakingscamera’s hebben de daders en de feiten kunnen filmen.

In de winkel Tom & Co in Huy werd één van de daders gefilmd toen hij trachtte een kluis van zijn sokkel te trekken. Deze dader werd ook op andere plaatsen gefilmd.

Het is ook hij die op de beelden voorkomt bij een diefstal met braak in de Action winkel in Hannut. En op de beelden van de winkel Tom&co in Andenne kunnen twee van de drie daders herkend worden.

De eerste dader droeg een soort regenjas, de tweede droeg een jas met een kap in bont. De eerste dader werd ook vastgelegd op de bewakingsbeelden van de Blokker winkel van het commercieel center in Ciney. Daar is hij vergezeld van een jonge man in trainingsbroek, een blauwe jas en een lichtgrijze pull met kap.

Herkent u de mannen op de bewakingsbeelden of heeft u meer informatie over de feiten, neem dan contact op met de speurders op het gratis nummer 0800 30 30 0

Een video van de feiten is beschikbaar op www politie.be onder de rubriek “Crime Clip” of “Gezocht”

U kan getuigen op [email protected]

002

001