Herbestemming pastorie Moorsel

moorsel-aalstHerbestemming pastorie Moorsel

De voormalige pastorie van Moorsel staat al een tijdje leeg. De stad wil er samen met de kerkfabriek Sint-Martinus Moorsel, de eigenaar, nieuw leven in blazen, en roept hiervoor de hulp in van de burgers.

Na de uitbreiding van de pastorie met een Trefcentrum en de inrichting van de tuin tot publieke ruimte is het nu de beurt aan het pastoriegebouw zelf. Dit kadert in een project van de Vlaamse bouwmeester. De pastorie en de tuin zijn geklasseerd als monument, met uitzondering van het trefcentrum en het gebouw, bestemd voor de KLJ, maar ook voor verenigingen. Deze twee gebouwen hebben ook een duidelijke maatschappelijke functie.

Ben je geïnteresseerd om een leuk concept voor de pastorie uit te denken en op poten te zetten? Kandidaten die – in het verlengde van het Trefcentrum en de pastorietuin – een project met een sociale en maatschappelijke meerwaarde creëren hebben een streepje voor.

Stel een dossier samen met daarin:
• je visie over een mogelijke herbestemming
• het achterliggende businessplan (praktische realisatie + financieel plan)
• de juridische context van je project (eigendom, erfpacht, huur…)

Dit dossier dien je in tegen uiterlijk woensdag 30 september 2015 bij Michel Verelst, schatbewaarder van de kerkfabriek Sint-Martinus Moorsel (Kloosterstraat 26, 9310 Moorsel).

Voor meer info over het project kun je terecht bij Hubert Scheerlinck, voorzitter van diezelfde kerkfabriek, op het nummer 0486 07 32 97.

Monumentenzorg – Zwarte Zustersstraat 8, 9300 Aalst [email protected]