Sanitair voor mindervaliden in stadspark Aalst

kattySanitair voor mindervaliden in stadspark (melkhuisje) Aalst klaar voor gebruik

Het Melkhuisje in het stadspark beschikt vanaf nu ook over sanitair voor mindervaliden. SD&P-raadslid Cathy Grysolle reageert verheugd: “Ik stelde de vraag twee jaar geleden al op de gemeenteraad. Ik ben blij dat dit nu in orde is.”

In maart 2013 vroeg Cathy Grysolle aan schepen van Openbare Werken Ann Van de Steen (SD&P) of het sanitair in het Melkhuisje niet kon aangepast worden aan mindervaliden. “Uit onderzoek bleek toen dat het wegens plaatsgebrek niet mogelijk was om het bestaande sanitair aan te passen”, vertelt Grysolle. “Het bijbouwen van een aangepast sanitair gebouw behoorde wel tot de mogelijkheden maar daarvoor was een vergunning nodig” stelt schepen Van de Steen.

De stad vroeg de stedenbouwkundige vergunning aan en nadat alles administratief in orde was, kon de bouw starten. “En nu kreeg ik bericht dat het sanitair gebouw aangepast aan mindervaliden klaar is”, zegt het tevreden raadslid (zelf moeder van een mindervalide zoon). “Er is echt behoefte aan dergelijk sanitair. Ik ben dan ook echt blij dat ook mensen met een beperking voortaan kunnen genieten van een terrasje na een wandeling in een mooi en toegankelijk stadspark.”