50.000ste bezoeker expo Dries van Noten

modemuseum50.000ste bezoeker expo Dries van Noten

Vandaag ontving Modemuseum provincie Antwerpen de 50.000ste bezoeker aan de expo Dries Van Noten Inspirations’.

Soun Nicholson uit Antwerpen werd vandaag als 50.000ste bezoeker van de expo Dries Van Noten Inspirations feestelijk onthaald door gedeputeerde Luk Lemmens en directeur Kaat Debo.

Luk Lemmens: “De tentoonstelling, die half februari opende, was meteen een voltreffer. Al na 1 maand werd de kaap van 20.000 bezoekers overschreden. Dat de interesse groot blijft is niet zo vreemd. Ook wanneer mode je slechts matig interesseert is er heel wat te ontdekken. Daarmee verstevigt het MoMu haar aantrekkingskracht voor een groot en atypisch museumpubliek. Dat de 50.000ste bezoeker jonger is dan de klassieke museumbezoeker, verbaast ons dan ook helemaal niet.”

De tentoonstelling rond de Belgische ontwerper Dies van Noten is geen klassieke retrospectieve, maar een intieme tocht doorheen zijn artistiek universum. Aan de hand van film, fotografie en beeldende kunst (met topwerken van oa Yves Klein, Damien Hirst, Pablo Picasso en Mark Rothko) geeft de expo een inzage in zijn werk, zijn creatieproces en inspiratiebronnen.

Van het provinciaal Museum voor Edelsmeedkunst, Juwelen en Diamant vind je er bijvoorbeeld een monstrans van Verschuylen terug als inspiratiebron voor Dries Van Noten