...

Malik wint So You Think You Can Dance

Malik Mohammed wint So You Think You Can DanceMalik wint So You Think You Can Dance. Het resultaat van de finale op zondag 17 mei 2015 bij VTM.

Malik Mohammed wint So You Think You Can Dance en mag zich voortaan de meest favoriete danser van de Lage Landen in 2015 noemen. Dat is het resultaat van de spannende finale op zondag 17 mei 2015 in de AED Studio’s in Lint. De Vlaamse 22-jarige hiphopper uit Boom sluit dit intensieve dansavontuur af met de mooie hoofdprijs van €25.000, een dansopleiding naar keuze én een rol in de show in Dubai van de rondtrekkende streetdance crew Blaze.

In de finale bewezen Malik, Manuella, Julie en Fabian alle vier dat ze hun finaleplaats verdienden. In een wervelende slotliveshow brachten ze zes duochoreografieën in alle mogelijke partnercombinaties. Malik, Fabian en Julie stootten door naar de volgende fase: de allerlaatste solo’s. Na de betekenisvolle en emotionele solo van Malik – waarmee hij jurylid Ish zelfs aan het huilen bracht – en ten slotte ook de ultieme dance battle tegen Julie, wist Malik de overwinning in de wacht te slepen.

Op zondag 15 februari 2015 startte het dansavontuur van Malik. Tussen de honderden kandidaten die hun kans waagden bij de audities, viel Malik meteen op voor juryleden Dan Karaty, Min Hee Bervoets, Ish Ait Hamou en Jan Kooijman. Hij ging rechtstreeks door naar de Ierse bootcamp en veroverde met glans een plekje in de top 20. Drie maanden later is Malik door de kijkers verkozen als opvolger van de Nederlandse Danny Boom, die het programma won in 2013.

Alle choreografieën uit de liveshows zijn te herbekijken via vtm.be.

De volledige afleveringen van So You Think You Can Dance kunnen na uitzending 4 weken lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM app.