Wie kent de Aalsterse Irish Coffee niet ?

irish6 juni 2015: 71 jaar later herdenkt TVOZ dit begin van het einde met een nieuwe landing, maar dan van The Blues!

Wie kent de Aalsterse Irish Coffee niet ?
In de vroege jaren zeventig schreef Irish Coffee Belgische rockgeschiedenis met een handvol singles, waaronder de klassiekers ‘Masterpiece’ en ‘Carry On’, én een titelloze lp. Een korte terugkeer in 2004, in een gewijzigde line-up, leverde een tweede plaat op én een op dvd verschenen optreden in het Duitse televisieprogramma RockPalast.

Op zijn 67ste blaast zanger en frontman William Souffreau Irish Coffee opnieuw leven in en laat hij eerst ‘Revisited’ op de wereld los en 2 jaar later op 14 april 2015 ‘When The Owl Cries’. Happy birthday William!

Voor alle duidelijkheid: Irish Coffee dient veeleer te worden gezien als een ‘state of mind’ dan als een groep. Wat vroeger een kwintet was, is in 2013 een powertrio zonder de karakteristieke orgelsound. Anno 2015 klinkt Irish Coffee als een uit de kluiten gewassen bluesrockband die stilistisch veel nauwer aanleunt bij sixties- en seventiesbands als Ten Years After, Cream of Fleetwood Mac, toen Peter Green er nog de plak zwaaide.

Als zanger klinkt William Souffreau rauw en krachtig en als gitarist neemt hij nu zowel de potige riffs als de solo’s voor zijn rekening. Samen met zijn ‘nieuwe’ ritmesectie, Franky Cooreman op bas en Kris Van Der Cammen op drums, en een echt nieuwe! toetsenist, Stany Van Veer, spelen zij hun songs met een grote bevlogenheid, een vanzelfsprekende souplesse en een energie waar veel jonge honden een puntje kunnen aan zuigen.

Uiteraard stellen zij hun nieuwe cd voor in primeur in Welle.

Irish Coffee is superieur burengerucht van een vitaal gebleven Vlaamse rockpionier en zijn ‘jonkies’.

The Broomstick Blues Band: just 5 guys playing the blues! 2 jaar geleden speelden zij hun 1e gig in Welle op de eerste editie van de Rock and Blues Night.

Na de tigste editie van Blues Peer was ’de maat vol’ voor bassist Jan De Bruyn en zanger/gitarist Daan Uytterhaegen en zij besloten samen The Blues te spelen. Met een hese stem en blaren op hun vingers vonden ze ergens nog twee oude blueskrijgers voor hun band. Bart De Bruecker neemt de drums voor zijn rekening en Benny Guldemont trekt er een streepje mondharmonica onder. Anton Engels is de jongste aanwinst van de band en sweept de toetsen like hell en speelt zijn debuut in Welle. Opnieuw een primeur!

Samen brengen ze met veel enthousiasme een aanstekelijke mix van oude en nieuwe blues en bluesrock!

ZATERDAG 6 juni 2015 – HUYZE ST PIETER – WELLE
Kaarten kosten 10 euro in voorverkoop (13 aan de kassa) en zijn te bestellen telefonisch op 0479 / 49 22 17
vzw TVOZ organiseert Second Rock & Blues Night