Voorrangsregels op verbindingswegen wijzigen te Dilbeek

Nieuwe voorrangswegen Dilbeek 20052015
Dilbeek – De voorrangsregeling op een aantal belangrijke verbindingswegen wordt de komende weken aangepast. De algemene voorrang van rechts verdwijnt er.

Dat gebeurt in uitvoering van een eerdere beslissing van de gemeenteraad.

Deze week begint het plaatsen van de borden en het aanbrengen van de wegmarkeringen in de Jan de Trochstraat, Ijsbergstraat, Doylijkstraat, Itterbeeksebaan, Bodegemstraat, Brusselstraat en de Ternatstraat.

Die Alfons Gossetlaan is al bij de heraanleg opnieuw ingericht en is nu een voorrangsweg. Ook in de Bodegemstraat werden al twee straten aangeduid in de nieuwe regeling bij eerdere werken.

Vanaf morgen worden de nodige borden om de nieuwe situatie op de rest van de wegen duidelijk te maken. Die borden blijven afgedekt tot ook de belijning op het wegdek is aangebracht. Als het weer meezit, wat nodig is voor het schilderen van de wegmarkeringen, zou de nieuwe situatie vanaf 20 mei ingaan.

De politie zal na de invoering inzetten op extra bemande snelheidscontroles en er zullen verkeersmetingen worden uitgevoerd. De bedoeling is immers om het verkeer op de verbindingswegen vlotterte laten verlopen, maar niet sneller. De eenduidigheid moet bovendien de veiligheid aan kruispunten verhogen.