Hoofdrol voor Niobe Van Sighem

Foto Geert Van SighemOp woensdag 13 mei (20.30 uur) speelt het jonge Assese piano-talent Niobe Van Sighem voor het eerst een eigen fullavond concert. Ze koos hiervoor het cultuurcentrum Asse uit. Van Sighem won al verschillende wedstrijden en geldt als een groot talent. En nu pakt ze uit met een zelf samengesteld programma met werk van oa Bach, Beethoven en Debussy.

Met een verbluffende muzikaliteit ontwikkelt pianiste Niobe Van Sighem haar muzikale carrière. Ze is nog jong, maar nu al een ervaren muzikante met ambitie. Vast besloten is ze om haar hogere studies in muziek voort te zetten.

Niobe componeerde het muzikale logo voor het CC Asse en won al verschillende wedstrijden. Zo werd ze in 2010 laureaat van de Durletprijs op een wedstrijd voor jonge pianisten ‘Cantabile’. In 2011 was ze laureaat van de Steinway-wedstrijd, in 2013 nationaal kampioen in de solistenwedstrijd van VLAMO en in 2014 opnieuw laureaat bij Cantabile.

De jongedame speelde het voorprogramma van pianovirtuoos en Elisabethlaureaat Jan Michiels in de Sint-Martinuskerkvan Asse naar aanleiding van het August de Boeck-jaar. Bovendien was Niobe ook te zien in de begingeneriekop de VRTvan de Koningin Elizabethwedstrijd voor piano in 2013. In het najaar van 2014 speelde ze als gastsolistemee met het herdenkingsconcert “De Groote Oorlog”.

Maar nu eist ze zelf de hoofdrol op.

Met dit optreden sluit ze haar muzikale opleiding in de Kunstenacademie van Asse af en brengt ze de hoogtepunten uit haar optredens van de afgelopen drie jaar. Op het programma staan het verfrissend geluid van Bach, de wonderlijke melodieën van Beethoven, de warme tonen van Debussy en heel wat andere componisten.

Tickets: www.ccasse.be en T 02/ 456.01.60.

Foto Geert Van Sighem