Buikdanseres Samyra viert haar 25-jarig jubileum

sammyBuikdanseres Samyra viert haar 25-jarig jubileum met een extra wervelende show!

Na haar opleiding tot Master in de Criminologie behaalde Samyra nog enkele getuigschriften en diploma’s – maar geen enkele bleek sterker dan haar liefde voor Oriëntaalse dans. Resoluut koos zij 25 jaar geleden voor een carrière als buikdanseres. En met succes! Niet alleen leidde ze 25 jaar lang haar eigen school voor Oriëntaalse dans, ze is ook de organisator en choreografe van de ondertussen befaamde Bellyspotting shows, waarmee ze telkens weer, show na show, de zalen weet te vullen en buikdans tot een kunst weet te verheffen.

Ook dit jaar stelt Samyra een Bellyspotting show voor,de 6de in de reeks – maar dit keer overtreft ze zichzelf. Voor deze jubileumshow mag de toeschouwer zich verwachten aan professioneel en semiprofessioneel uitgevoerde buikdanschoreografieën, wervelende sluiers, een mix van Oriëntaalse dansdisciplines gebracht in een prachtig decor dat weggekaapt lijkt uit de sprookjes van 1001 nacht. De sterren van de avond zijn leerlingen van Samyra’s dansschool,en het mag iets meer zijn op deze feestelijke editie, ook bekende professionele ster-danseressen ,waarvan verschillende ooit startten als leerlinge bij Samyra,treden op in deze magische show. Zo bijvoorbeeld Queenie, nu een succesvolle en veelgevraagde danseres die onlangs nog verkozen werd tot World Bellydance Champion. Of Aziza Gizeh, de stammoeder van het buikdansen in België,die de liefde voor de dansstijl lang geleden doorgaf aan haar leerlinge: Samyra.

Vier generaties buikdans komen samen in deze show.
Kortom: Bellyspotting 6 wordt een show om nooit te vergeten. De toeschouwer wordt er getrakteerd op de finesse en rijkdom van de Oriëntaalse danscultuur in combinatie met een creatieve flow,waarin het onverwachte alweer een ereplaats krijgt . De schitterende kostuums, de zinderende choreografieën en de vele artiesten maken van Bellyspotting 6 een magistraal, niet te missen buikdansevenement!

De voorstellingen vinden plaats om 15u en 20u(bijna uitverkocht) op 15mei
In de Centrale,Kraankinderstraat 2 (ingang Ham),turbinezaal
Tickets 15€ vvk;20€ adk

Nadien gaan de Samy’s met een showgroepdelegatie ‘on tour’;