Jumping Onions zijn klaar voor MiniMasters in Lede

rsc jumpingJumping Onions zijn klaar voor MiniMasters in Lede

Nu zondag 10 mei organiseert RopeSkipping Club Jumping Onions in samenwerking met BRSF Vlaanderen VZW en de gemeente Lede het Interprovinciaal Kampioenschap O-W-Vlaanderen “MiniMasters” in Sportcentrum De Ommegang : een individuele competitie voor jonge skippers tot en met 11 jaar waarin wordt gestreden in zes geslacht/leeftijdscategorieën (meisjes-11jaar, meisjes-10jaar, meisjes-tot9jaar, jongens-11jaar, jongens-10jaar & jongens-tot9jaar). Aan de wedstrijd nemen 150 skippers uit 13 verschillende Belgische clubs deel. Daarnaast worden ook 4 deelnemers uit Nederland in De Ommegang verwacht.

De wedstrijd start vanaf 9u00 met de speedproeven (30 seconden en 2minuten) en aansluitend de freestyles op muziek (75 seconden per deelnemer). Niet minder dan 13 jonge skippers uit Aalst, Lede en omgeving zullen op de MiniMasters de kleuren van de organiserende club RSC Jumping Onions verdedigen.
“Onze jongste competitiespringers hebben eind maart in Roeselare al laten zien dat ze heel wat in hun mars hebben,” vertelt hoofdtrainster Evi Plasschaert. “Op de Interprovinciale teamkampioenschappen die daar werden georganiseerd behaalden we mooie ereplaatsen en presteerden we collectief heel sterk. Voor ons thuispubliek zijn we natuurlijk extra gemotiveerd om nog beter te doen, al blijft het resultaat – zeker in deze leeftijdscategorie – ondergeschikt aan de plezierbeleving en de teamgeest.”

Naast de organisatie van de MiniMasters staat op zaterdag 30mei om 20u00 met de traditionele slotshow deze maand nog een tweede belangrijk ropeskipping-evenement op het programma voor de skippers uit Aalst & Lede. Onder het thema “Jumping Onions JukeBox” zullen meer dan honderdvijftig clubleden – zowel recreatieve als competitiespringers – in De Ommegang alle aspecten van ropeskipping aan het publiek demonstreren.

“Het wordt voor RSC Jumping Onions nog een drukke maand,” bevestigt voorzitter Dries De Beul, “maar het enthousiasme van onze leden en vrijwilligers is voor ons bestuursteam een enorme stimulans om de groei van onze vereniging te blijven ondersteunen met nieuwe initiatieven.
Zo wacht ons in november met de organisatie van het Belgisch Kampioenschap Masters Beloften en 15+ – waar selecties voor het WK in Zweden op het spel staan – al een volgende uitdaging !”

Over Rope Skipping
Rope Skipping is veel meer dan gewoon “touwtje springen”. Het is een allroundsport waarin de Belgen tot de wereldtop behoren en waarbij alle fysieke basiselementen in verhouding evenredig aan bod komen : naast uithouding, snelheid, kracht en lenigheid moet een skipper immers ook over een goede coördinatie en over een goed ritmegevoel beschikken.

Over RSC Jumping Onions
In 1997 worden – na de uitwerking van een thesis over rope skipping – in Aalst de rope skipping club “Jumping Onions” opgericht. Het ledenaantal stijgt elk jaar en al vrij snel wordt deelgenomen aan competitiewedstrijden en demokampioenschappen.
In 2004 start de club met een afdeling in Lede en wordt de clubnaam gewijzigd in “RSC Jumping”.
Op het einde van het seizoen 2009-2010 wordt aan de hand van een referendum gekozen voor een nieuw logo en wordt – verwijzend naar de originele roots – de clubnaam gewijzigd in “RSC Jumping Onions”. Ook het logo en de website (www.rscjumpingonions.be) van de club worden vernieuwd.
In het seizoen 2010-2011 telt de club 121 leden waaronder 25 competitiespringers en plaatst een beloftenteam zich voor het European Youth Tournament in Hongarije.
In de daaropvolgende seizoenen blijft het aantal leden groeien en verbeteren ook de competitieresultaten stelselmatig.
In het seizoen 2013-2014 wordt de club verkozen tot “sportclub van het jaar” in Lede.
In het seizoen 2014-2015 telt RSC Jumping Onions 200 leden waaronder 40 competitiespringers.