Sportbeurs verwacht 6800 sportieve leerlingen

sportbeursDoe-aan-sportbeurs verwacht 6.800 sportieve leerlingen in Mechelen en Herentals. De Provincie Antwerpen, Bloso en SVS laten jongeren nieuwe sporten ontdekken.

Vandaag maandag 4 en morgen dinsdag 5 mei vindt de 23ste editie van de Doe-aan-sportbeurs plaats. Op deze beurs maken 6.800 scholieren uit het regulier en het buitengewoon onderwijs kennis met talloze bekende en minder bekende sporten. Voor de tweede keer gaat de beurs door in Mechelen én in Herentals. Tijdens de Doe-aan-sportbeurs is er extra aandacht voor G-sport, ofwel sport voor personen met een handicap. Ten opzichte van de vorige editie is er een verdubbeling van het aantal deelnemers uit het buitengewoon onderwijs. De Doe-aan-sportbeurs is een initiatief van de provincie Antwerpen in samenwerking met Bloso en de Stichting Vlaamse Schoolsport.

Katapultschieten, rugby, klimmen, bungee, kanovaren, … het zijn maar enkele van de tientallen sporten die duizenden scholieren ontdekken tijdens de Doe-aan-sportbeurs. Leerlingen uit het zesde jaar lager onderwijs, het eerste jaar secundair onderwijs én het buitengewoon lager en secundair onderwijs uit 196 scholen ontdekken hier welke sport het best bij hun past. De Doe-aan-sportbeurs wil jongeren laten proeven van verschillende sporten en hen op weg zetten naar een duurzame sportbeoefening binnen een sportclub. 36 sportfederaties zijn van de partij om hun sport actief te promoten. De Doe-aan-sportbeurs gaat door op twee locaties in de provincie Antwerpen: in het Provinciaal Sport- en Recreatiedomein ‘De Nekker’ in Mechelen én in het Bloso-centrum ‘Netepark’ in Herentals.

G-sport krijgt prominente plaats

“Voor de provincie Antwerpen is het belangrijk dat we ook heel wat aandacht besteden aan G-sport.”, legt gedeputeerde voor sport Bruno Peeters uit. “Op de Doe-aan-sportbeurs sporten leerlingen met en zonder handicap samen. Ten opzichte van de editie in 2014 mag de beurs het dubbel aantal leerlingen uit het buitengewoon onderwijs verwachten, namelijk 787 leerlingen in totaal. Een duidelijk teken dat G-sport steeds meer aanvaard wordt als gewoon sporten. Het G-sportbeleid van de provincie Antwerpen werpt bovendien ook zijn vruchten af. Zo telt onze provincie vandaag maar liefst 246 sportclubs met een werking gericht naar sporters met een handicap. Op deze beurs willen we jongeren met een handicap in contact brengen met een gespecialiseerde club.”

Voor alle informatie over de Doe-aan-sportbeurs en een overzicht van de participerende sportfederaties kun je terecht op de website www.doe-aan-sportbeurs.be.