Liefde voor Muziek voorlaatste aflevering

liefde voor muziek vtmLiefde voor Muziek: voorlaatste aflevering

De songs van Christoff wisten de voorbije week gemiddeld 741.000 Liefde voor Muziek-kijkers te boeien en ontroeren. De aflevering was goed voor een marktaandeel van 30% (VVA 18-54, alle cijfers live +3). Ook in de iTunes charts blijft Liefde voor Muziek een vaste waarde. Op maandag 4 mei 2015 performen Slongs Dievanongs, Kate Ryan, Christoff, Stan Van Samang, Tom Helsen en Guy Swinnen een laatste keer voor elkaar, met een tribute aan hun grootste muzikale helden. Een week later – op maandag 11 mei 2015 – wordt Liefde voor Muziek afgesloten met een best of-aflevering met de mooiste en opvallendste momenten van de voorbije weken.

Op de laatste dag van hun verblijf in Spanje, zorgt Christoff voor nog wat quality time met de groep. Samen met Kate trekt hij de stad in om op zoek te gaan naar de lekkerste pateekes voor zijn high tea. En die moeten geserveerd worden aan de perfect gedekte tafel. Tom Helsen geniet dan weer van een ontspannend jacuzzimoment met de dames, waarbij wordt nagekaart over het leven en geluk.

Wanneer de avond aanbreekt, mag Guy Swinnen de spits afbijten met zijn optreden. En hoe. Hij gaat er meteen keihard tegenaan met een nummer van zijn muzikale helden: de Sex Pistols. Een song uit zijn tienerjaren waarmee hij alle demonen uit zijn lichaam kan drijven en waarbij zelfs het decor niet veilig is. “Ik zie u hier nog Mijn Beste Vriend zingen en ineens wordt hier een beest in u wakker”, reageert Christoff verbaasd.

Ook Kate Ryan keert terug naar haar roots. Met What’s Up van 4 Non Blondes roept Kate herinneringen op aan het moment in haar leven waarop ze besefte dat muziek haar grote liefde is. En alweer slaagt Kate erin om een lied te brengen waaraan rocker Guy Swinnen een hartsgrondige hekel heeft.

Tom Helsen kiest deze keer voor een song van de king of pop: Michael Jackson. Toen hij als tiener Billie Jean hoorde, sprong Tom meteen de dansvloer op. Hij neemt het nummer echter grondig onder handen en brengt een intieme versie op gitaar.

Christoff hoefde niet lang na te denken over een tribute aan zijn muzikale held. Hij koos een nummer uit de jaren 70 en heeft het helemaal gerestyled. Hij verrast zijn collega’s met Vergeven Kan, Vergeten Niet van Will Tura: “Mijn held, mijn idool, mijn collega en mijn vriend”.

Bruce Springsteen is de artiest die Stan Van Samang inspireerde op muzikaal vlak. Zijn song No Surrender greep Stan meteen naar het hart. Hij geeft zijn eigen interpretatie aan het nummer van de grootmeester in storytelling.

Slongs gaat in de voorlaatste aflevering van Liefde voor Muziek erg diep in haar eerbetoon. “Slongs bestaat voor 50% uit hiphop en voor 50% uit reggae. Ik heb een tribute gekozen aan twee mensen die de allerbeste zijn in die genres: Bob Marley en Lauryn Hill. Peace, love, unity: daar staat hun muziek voor”, aldus een geëmotioneerde Slongs. Haar persoonlijke versie van Turn Your Lights Down Low gaat door merg en been.

De volledige afleveringen van Liefde voor Muziek zijn na uitzending 4 weken lang gratis te bekijken via vtm.be en via de VTM app.

Liefde voor Muziek: voorlaatste aflevering op maandag 4 mei 2015 om 20.35