Buurtcomputer Denderleeuw wint E-award

denderleeuw

denderleeuwBuurtcomputer Denderleeuw wint E-award voor samenwerking

Het Denderleeuwse project Buurtcomputer heeft de E-award voor samenwerking in de wacht gesleept. De awards worden uitgereikt aan sterke e-inclusieprojecten in Vlaanderen en Brussel. Buurtcomputer en zijn vrijwilligers worden hiermee beloond voor hun inspanningen om de digitale kloof in de gemeente Denderleeuw te verkleinen.

Bij de start van de Digitale Week mochten projectverantwoordelijken Lieselot Breynaert en Nele Daem samen met enkele vrijwilligers een E-award in ontvangst nemen in aanwezigheid van minister van Media Sven Gatz en de minister van Cultuur Joëlle Milquet. Burgemeester Jan De Dier geeft een woordje uitleg: “Met de prijsuitreiking plaatst LINC vzw projecten in de kijker die een lans breken voor een e-inclusieve samenleving. Buurtcomputer was genomineerd in de categorie Samenwerking samen met projecten van de Stad Gent, de Stad Mechelen i.s.m. de Thomas More-hogeschool, … Niet de minste tegenstanders dus, maar Buurtcomputer zette van bij aanvang sterk in op de vereende krachten van de gemeente, het OCMW, het Huis van de Sociale Economie en tientallen vrijwilligers. We behaalden ook de 3de plaats voor de Publieksprijs, een teken dat onze oproep om op de Buurtcomputer te stemmen bij velen gehoor vond.”

“We zijn heel trots op de resultaten die dit jonge project kan voorleggen”, vervolgt De Dier. “Buurtcomputer bestaat immers nog maar 1 jaar en kon al meer dan 500 mensen warm maken voor een bezoekje aan een openbare computerruimte of een gratis pc-initiatie. De award vormt de kroon op het werk van alle vrijwilligers. Zij zijn het die zich elke week met een glimlach inzetten om mensen op weg te helpen in de digitale wereld. Ze nemen bezoekers bij de hand en geven hen zelfvertrouwen om met nieuwe media om te gaan. We zijn hen hiervoor erg dankbaar.”

Mediawijsheid opkrikken tijdens Digitale Week

LINC vzw reikte de E-awards uit bij de start van de Digitale Week, een week vol gratis of zeer goedkope multimedia-activiteiten nog tot 30 april in heel het land. Bedoeling is om de algemene mediawijsheid op te krikken. Net wat Buurtcomputer het hele jaar door al doet. Tijdens de Digitale Week kan iedereen in de bib en het Huis van de Sociale Economie in Denderleeuw zijn/haar mediawijsheid testen samen met een begeleider.