Week van de Amateurkunsten – workshops voor 18+

artWeek van de Amateurkunsten – creatieve workshops voor 18+ in Nazareth

Tijdens de Week van de Amateurkunsten kan u kennismaken met verschillende kunstdisciplines en -technieken. Kunstenaars en lesgevers van onze gemeente nodigen u uit bij hen thuis of in cc De Brouwerij, om u te helpen uw creatief talent te ontplooien. Stel zelf uw programma samen!

Christiane Claeys: Marmeren op papier
Met natuurlijke producten zoals melk, maïzena met water, gouache, azijn en afwasmiddel creëren we een marmerend effect op papier.

> Maandag 27 april 2015, 14u, Nieuwe Steenweg 5
Stephanie Besard: Monotype
Monotype is een druktechniek die nauw verwant is aan schilderkunst. In deze workshop gebruiken we diverse technieken om een unieke afdruk te maken: inkt rollen en wegnemen, rechtstreeks schilderen … We experimenteren ook even met kleur en voor wie wil, kunnen we chine collé (stukjes dun papier) toevoegen.

> Maandag 27 april 2015, 18u30-21u30, cc De Brouwerij, Stationsstraat 3 B
Ivonne Debergh: Tiffany
Tiffany is het verwerken van gekleurd, gefigureerd of helder glas. U geeft het glas stevigheid en vorm door het te omwikkelen met koperfolie. Vervolgens geeft u het verband door te solderen met tin.

> Dinsdag 28 april 2015, 14u-17u en 19u-22u, Landuitstraat 6 A
Kevin Van Wonterghem: Diepdruk
Diepdruk is een oude druktechniek met een specifiek karakter. Het werk kan meermaals afgedrukt worden met de rolpers. In deze workshop maakt u zelf een beeld, dat u via de drogenaaldtechniek omzet op een plaatje, om het vervolgens in te inkten en het met een rolpers handmatig af te drukken.

> Donderdag 30 april 2015, 18u, cc De Brouwerij, Stationsstraat 3 B
Jean De Groote: Tekenen/schetsen naar levend model (naaktmodel)

> Vrijdag 1 mei 2015, 20u-22u, cc De Brouwerij, Stationsstraat 3
Inschrijven
Vrijetijdsloket, Dorp 1, T 09 382 82 62, [email protected]