Feestelijke Opening toeristisch seizoen in Geraardsbergen

taartenFeestelijke Opening van het toeristisch seizoen in Geraardsbergen op zondag 19 april.

Die dag zet de Stad haar goedgevulde toeristische agenda in de kijker. Tegelijkertijd vindt ook de Dag van de Geraardsbergse Mattentaart en de Mattentaartentocht van de Padstappers plaats.

Tussen 10 en 18 uur is er doorlopend randanimatie voor jong en oud, met een gezellige lokale streekproductenmarkt, een opmerkelijke wedstrijd Night in a Box (met als hoofdprijs twee waardebonnen van €100 voor één van de Geraardsbergse logies), infostands van de lokale B & B’s en de dienst Toerisme, een heuse bellemanwedstrijd, de voorstelling van een nieuw fotoboek over Geraardsbergse mattentaarten, demo’s mattentaarten bakken … en zo veel meer. Verschillende blitzoptredens en -interviews blikken alvast vooruit naar komende evenementen.

* Dag van de Mattentaart
Die dag zet ook de Broederschap van de Geraardsbergse Mattentaart zijn lekkere gebakje in de kijker tijdens de Dag van de Mattentaart. Om 10.30 uur vindt de kapittelzitting plaats in de Raadzaal van het stadhuis, waarbij nieuwe gezellen in de Broederschap worden opgenomen. Daarna volgen live bakdemonstraties. Hiervoor wordt op de Markt een echte bakkersinstallatie opgesteld. Hoe een vers mattentaartje smaakt, kan u de hele dag ontdekken.

* Mattentaartentocht
Bovendien staat ook de jaarlijkse Mattentaartentocht op het programma. Deze wandelklassieker, georganiseerd door wandelclub De Padstappers, biedt een waaier aan wandelingen met afwisselende parcours. Wandelaars kunnen de mooiste plekjes van de streek ontdekken. Starten kan tussen 7 en 15 uur, aan het Koninklijk Atheneum, Papiermolenstraat 103. U kan dit jaar kiezen uit het uitgebreide programma: 6, 8, 10, 12, 14, 16, 22, 26, 32 en 42 km.

* Wedstrijd Night in a Box
In Geraardsbergen valt veel te beleven, te veel voor één dag! Ontdek daarom zeker de sfeervolle, gezellige B&B’s, hotels en vakantiewoningen die de stad rijk is, en doe mee aan de Night in a Box-wedstrijd. Op de Markt staat voor de gelegenheid een enorme plexi kubus, binnenin ingericht als gastenkamer. Link de voorwerpen in de kubus aan de juiste logies via de foto’s, en wie weet ga je aan de haal met één van de waardebons van €100, te besteden in één van onze logies naar keuze.

* Praktisch
vanaf 7 uur: Mattentaartentocht, verschillende afstanden, start in Koninklijk Atheneum, Papiermolenstraat
10.00 uur: Plechtige opening door de Belleman en Onthulling kostuumpje Manneken-Pis geschonken door Reuzengilde Geraardsbergen
10.30 uur: Academische zitting Broederschap van de Geraardsbergse mattentaart. Voorstelling fotoboek Geraardsbergse mattentaarten
11.00 uur: Gegidste stadswandeling (+/- 1 u.); start en aankomst aan De Permanensje
14.00 uur: Gegidste stadswandeling (+/- 1 u.); start en aankomst aan De Permanensje
14.05 uur: Bellemanwedstrijd. Eerste roep met als onderwerp de eigen stad of streek
15.30 uur: Trouw van onze reuzen Gerarda en Goliath, met Kinneke Baba als bruidsmeisje
16.10 uur: Bellemanwedstrijd. Tweede roep met als onderwerp “Beleef de Vlaamse Ardennen in Geraardsbergen”
17.00 uur: Mattentaartenworp
17.30 uur: Bekendmaking winnaar bellemanconcours

Meer info vindt u op www.geraardsbergen.be.