Nieuwe naam voor Nekkerhal Mechelen

nekkerhalNieuwe naam voor Nekkerhal Mechelen : Nekkerhal – Brussels North

Mechelen, 9 april 2015 – Toen Stad Mechelen in juni vorig jaar de concessie van de Nekkerhal toewees aan Artexis, een dochteronderneming van de Artexis Easyfairs Group gespecialiseerd in het beheer van evenementenhallen en het organiseren van events, had ze hoge verwachtingen. Dat vertrouwen blijkt niet geschaad.

Tal van nieuwe events

De effectieve exploitatie van de Nekkerhal door Artexis ging in op 15/01/2015 en sindsdien werden tal van nieuwe events naar Mechelen gehaald. Zo zijn er binnenkort de Samsung dealerdagen (eind maart) en de 50+ beurs (april). Ook Aquafin viert er zijn 25-jarig bestaan (mei) en ook andere company events zitten in de pipeline voor juni. Bovendien vult de kalender voor het volgende beursjaar (vanaf sept 2015) zich nu al snel.

Mechelen blijkt uitstekende bestemming voor events

“Mechelen zit duidelijk in de lift en is als historische stad een uitstekende bestemming voor events” zegt Dirk Van Roy, CEO van Artexis Easyfairs Benelux. “De vlotte bereikbaarheid, de parkeermogelijkheden direct aan de hal en een goede mobiliteit in het algemeen zijn absolute troeven voor de event business. Die willen we ten volle uitspelen en zo ook internationale business events naar Mechelen halen.”

Nieuwe naam

Artexis wil de Nekkerhal en Mechelen als bestemming dus internationaal gaan positioneren. Om dat doel te bereiken, drong zich een naamsaanpassing voor Nekkerhal op. Vandaag (9 april) werd op het Stadhuis van Mechelen de nieuwe naam en het nieuwe logo aan de pers voorgesteld. Nekkerhal wordt dus vanaf nu “Nekkerhal – Brussels North”. Ook een nieuwe website werd gelanceerd: www.nekkerhalbrusselsnorth.com

“Artexis bewijst dat wij als stadsbestuur de juiste beslissing genomen hebben om de Nekkerhal in concessie te geven aan een bedrijf dat van wanten weet wat beheer van evenementenhallen betreft”, zegt schepen Bart De Nijn, voorzitter van de vzw-in-ontbinding Nekkerhal, “Wij verwachten ook dat in de Benelux de naam ‘Nekkerhal’ voldoende met Mechelen vereenzelvigd wordt, zodat de nog meer internationaal bekend klinkende naam ‘Brussels-North’, onze stad op de kaart zal zetten, zoals Charleroi dat met haar luchthaven doet.”

Schepen Koen Anciaux, ondervoorzitter van de vzw-in-ontbinding Nekkerhal:
“Het uitbaten van een evenementenhal is geen kerntaak van een stad. Dat laten we beter over aan een private partner die zich daarin heeft gespecialiseerd. Als organisator van topevents wereldwijd kan Artexis Easyfairs indrukwekkende adelbrieven kan voorleggen. Met deze overname worden ook voor de Nekkerhal de horizonten verlegd. Het begin van een tweede jeugd.”

Investeringen

Artexis Easyfairs is dus duidelijk van plan om nieuwe business naar Mechelen te halen en het aanbod open te trekken naar ‘events’ in de breedste zin van het woord. Daartoe is het ook bereid de nodige investeringen te doen. Ook de Stad Mechelen doet een duit in het zakje. De plannen voor het inrichten van een ‘Blackbox’ (een sfeervolle kant-en-klaar ingerichte event ruimte) in de hal zijn concreet. De bouw ervan gebeurt deze zomer zodat ze vanaf september in gebruik kan genomen worden. Dit initiatief biedt alweer perspectieven voor het aantrekken van nieuwe events zoals product shows, personeelsfeesten, eindejaarsevents enz… naar Mechelen.

“Deze uitbreiding van event formats, zowel nationaal als internationaal, heeft een aanzienlijke verhoging van de economische impact op de Stad Mechelen en de omliggende regio tot gevolg. Dit niet alleen voor Horeca en toerisme, maar ook voor alle toeleveranciers van de eventsector. Het belang hiervan mag niet onderschat worden” vervolgt Dirk Van Roy. “Verder zijn wij zeer opgetogen over het partnership tussen Stad Mechelen en Artexis. We gaan samen de boeiende uitdaging aan om de oude groentenhal van weleer om te vormen tot een hedendaagse multi-format eventhal die internationaal zijn plaats zal opeisen.”