Het Schlagerfestival zet verjongingskuur verder

Het Schlagerfestival zet verjongingskuur versneld verder
Meer dan 56% van de bezoekers is jonger dan 45
Door gigantisch succes nu al 4de festivaldatum voor 2016 in verkoop
20150409_artiest_lindsay-300x259
HASSELT – Met vijf nagenoeg volledig uitverkochte shows werd het 10de Schlagerfestival, dat de voorbije twee weekends plaatsvond in de Ethias Arena in Hasselt, een recordeditie. Het succes vertaalt zich in massaal veel reserveringen voor volgend jaar. Daarom voegen de organisatoren – na de eerder aangekondigde concerten op vrijdag 25, zaterdag 26 en paasmaandag 28 maart – ook zaterdag 2 april als festivaldag toe. Opvallende nieuwigheid: het middenplein zal die dag met een staand – en zonder twijfel ook dansend – publiek worden gevuld. Lindsay en Roxeanne & André Hazes Jr. zijn de eerste namen die voor Het Schlagerfestival 2016 bekend worden gemaakt.

Opvallend is dat almaar meer twintigers en dertigers Het Schlagerfestival hebben ontdekt als hét evenement bij uitstek om lekker uit de bol te gaan. Tot grote vreugde uiteraard van de organisatoren, die de voorbije jaren resoluut de kaart van de verjonging hebben getrokken.

Jan Van Esbroeck: “Nog nooit hebben we zoveel tickets verkocht en waren de bezoekers zo vrijgevig. Zowel aan de food- en drankstand als aan die van de merchandising zijn er records gebroken. Een verklaring voor deze cijfers ligt wellicht in het feit dat de jongeren massaal Het Schlagerfestival hebben ontdekt. Op de voorbije editie was meer dan 56% van de bezoekers jonger dan 45. Daarmee is de trend van de verjonging – die de laatste jaren al was ingezet – weer een versnelling hoger gegaan.”

Vrienden- en groepsgebeuren

Met een record van gemiddeld 7 aangekochte tickets per bestelling is het festival ook meer dan ooit een groepsgebeuren geworden.

“Je kan het publiek opsplitsen in twee duidelijke groepen. Je hebt de jongere, superactieve bezoekers, die Het Schlagerfestival op een fysieke manier beleven en zich op de parterre helemaal laten gaan. Deze feestvierders komen verkleed en nemen volop deel aan de vele polonaises. De plaatsen op het middenplein worden dan ook terecht omschreven als ‘ambianceplaatsen’. Daarnaast heb je de oudere bezoekers in de tribunes. Zij genieten comfortabel van mini-polonaises, zwaaien mee, klappen in de handen en moedigen de artiesten luidkeels aan”, zegt Friedl Teirlinck namens de organisatie.

Dansen op het middenplein

Het Schlagerfestival wil nog meer ambiancemakers de kans geven om te komen feesten in Hasselt. Daarom voegen de organisatoren, naast de voorstellingen op vrijdag 25, zaterdag 26 en paasmaandag 28 maart, zaterdag 2 april als 4de concertdatum toe. Tegelijk wordt dit een bijzondere show. Die dag zijn op de parterre namelijk alleen staanplaatsen beschikbaar, zodat iedereen er kan dansen zonder door stoelen gehinderd te worden. Wie toch wil zitten, kan op de tribunes terecht om er te genieten van een dubbel spektakel: dat van de artiesten op het podium en dat van het polonaise dansende publiek op het middenplein.

Betaalbaar

Om het iedereen nog meer naar de zin te maken, steken de organisatoren volgend jaar alweer een tandje bij. Het productiebudget voor 2016 wordt verhoogd en er wordt opnieuw geïnvesteerd in licht, geluid en visuele extra’s. Uiteraard zullen ook weer topartiesten worden geboekt die live hun grote meezingers komen vertolken, want net door die unieke live-ervaring onderscheidt Het Schlagerfestival zich van andere gelijkaardige festivals.

“Het publiek kan gerust zijn: we blijven héél véél waar bieden voor weinig geld, zodat echt iedereen erbij kan zijn”, verzekert Jan Van Esbroeck. “Want naast de vroegboekkorting – die nu al een overweldigend succes is en nog loopt tot eind april 2015 – bieden wij al tickets aan vanaf 28 euro.”

Eerste namen

Muzikaal blijft Het Schlagerfestival een gezonde muzikale mix brengen van vaste waarden en nieuwkomers. Met Lindsay en Roxeanne & André Hazes Jr. als eerste namen op de affiche staat Het Schlagerfestival 2016 nu al garant voor een stevige portie hits en meezingers.

Het Schlagerfestival 2016 met o.a. Lindsay, Roxeanne & André Hazes Jr. in de Ethias Arena Hasselt op vrijdag 25 en zaterdag 26 maart om 20.30 uur, paasmaandag 28 maart om 15.00 uur en zaterdag 2 april (NIEUW!) om 20.30 uur.
20150409_artiest_roxandrehazesjr-300x259
Kaarten kosten € 28, € 38 en € 43, inclusief servicekosten. Tot en met 30 april 2015 slechts € 26, € 36 en € 41. Vanaf 50 personen: € 3,50 korting per kaart, vanaf 250 personen: € 5 korting per kaart, vanaf 500 personen: € 7 korting per kaart. Bestellen via 070/345.345 (max. € 0,30/min.), vanuit Nederland: 0900-45.000.45 (€ 0,45/min.), www.hetschlagerfestival.be, www.ethias-arena.be en www.teleticketservice.com, of bij Media Markt, Sint-Jozefstraat 10.1.1, Hasselt (maandag t/m zaterdag, 09.30-19.00 uur). Groepskortingen uitsluitend via [email protected]

Het Schlagerfestival is een organisatie van PSE-Belgium en Medialaan

www.hetschlagerfestival.be