Nieuwe single voor Make-A-Wish Belgium

awichVlaamse zangeres brengt nieuwe single uit voor Make-A-Wish Belgium

Iedereen kent ze wel: de beelden van zieke kinderen die dankzij Make-A-Wish hun vurigste wens in vervulling zien gaan. Sinds zijn oprichting in 1990 heeft Make-A-Wish Belgium-Vlaanderen zo al meer dan 2000 kinderen die vechten tegen levensbedreigende ziekten gelukkig gemaakt. Dankzij een honderdtal vrijwilligers en giften vanuit alle hoeken van het land weet de stichting ook in Vlaanderen voort te zetten wat 35 jaar geleden ooit begon in Arizona, toen de aan leukemie lijdende Christopher zijn droom in vervulling zag gaan en een dag lang politieagent mocht spelen. Als een Vlaamse zangeres haar nieuwe single mag verbinden aan Make-A-Wish, betekent dat dan ook wat, natuurlijk. Sofie Vanlimbergen, die op het podium staat als Shi, is trouwens een meer dan geknipte keuze: ook zij zag als kind haar eigen wens waar worden.

Achtergrond

De van oorsprong Zuid-Koreaanse Shi werd als baby geadopteerd toen ze amper zes maanden oud was en beleefde zelf waar zoveel wezen enkel van kunnen dromen: opgroeien in een liefhebbend gezin, dat haar een gelukkig leven en tal van kansen wist aan te bieden, waaronder een opleiding in zowel klassieke als moderne dans. Via haar samenwerking met Make-A-Wish wil Sofie iets terugdoen voor kinderen die het niet zo goed getroffen is en dat doet ze op de meest toepasselijke manier die je jezelf kunt bedenken: via een liedje. Zangeres worden is altijd Shi’s kinderdroom geweest en dankzij een onwrikbaar doorzettingsvermogen en een gezonde dosis positivisme is ze daar ook in geslaagd. Dat Shi toonvast is en geen beroep hoeft te doen op autocues en dergelijke technische ingrepen, maakt haar zowel op het podium als op cd een graag geziene gast. Dat ze haar optredens steevast kruidt met een knappe, positieve uitstraling, maakt de magische mix compleet.

Sofie is natuurlijk niet aan haar proefstuk toe: in 2003 was ze halve finaliste van Idool en het jaar daarop werd ze kwartfinaliste. In 2005 zat ze in X-Factor bij de 20 beste deelnemers. Tal van optredens, privéfeestjes en evenementen zouden volgen, waaronder twee keer Nacht van Exclusief en gastoptredens met de BigBandLier en zelfs The Stamps (het oorspronkelijke gospelkoor van niemand minder dan Elvis Presley). Shi is bovendien een graag geziene gast bij clubs als Rotary en wist in 2009 haar eerste volledig album, Forever in My Heart, uit te brengen. Na zes jaar was het dringend tijd om opnieuw uit te pakken met een soloproject en dat werd dus de toepasselijk getitelde single Wish.