De Klimop Schepdaal school met een hart

De Klimop uit Schepdaal is de 4e School met een hart in Dilbeek. Na De vlinder uit Dilbeek, Don-Bosco Groot-Bijgaarden, ‘t Klavertje Vier uit Bodegem, was het vandaag de beurt aan basisschool De Klimop om toe te treden tot het selecte clubje van scholen met een hart.

een ganse week hadden de kinderen er naartoe geleefd en verschillende dingen geleerd over bloed geven. En vandaag (woensdag 1 april) was het zover. Nu zouden ze eindelijk te weten komen of hun inspanningen beloond werden. Want school met een hart wordt je niet zomaar, daar moet je wel wat voor doen.

Drie opdrachten moesten de kinderen vervullen om het mooie kader “School met een hart” te verdienen. Omstreeks 11u ging de slotactie van start. Plots kwam daar een ziekenwagen met lichten en loeiende sirene de speelplaats opgereden. Aan boord bevonden zich een heel zwakke Druppie (mascotte van bloeddonorwerving) in gezelschap van dokter bloed (Robin) en dokter rood (Kaat)
DSC_0381
Ondersteund door deze twee dokters kwam druppie de turnzaal binnen om daar te kijken of de kinderen hem konden helpen. Het zat zo:” hoe meer opdrachten geslaagd waren hoe beter Druppie zich begon te voelen”. En om deze opdrachten te controleren hadden ze niemand minder weten te strikken dan een eigen Dilbeekse BV.

Niemand minder dan Paul Ricour bekend van o.a Merlina, Postbus X, Interflix en tegenwoordig bekend als Rogeke van Thuis (vriend van Yvette) kwam de verschillende opdrachten die de kinderen moesten uitvoeren beoordelen. De eerste opdracht kwam eraan en dat was heel de turnzaal moest rood kleuren en ook de leerlingen en leraars moesten in het rood zijn.
Image00014
De turnzaal hadden de kinderen helemaal rood gemaakt met rode doeken en papier en ook alle kinderen en leerkrachten waren allemaal in het rood gekleed. Dus onze Paul kon niet anders dan toegeven dat de eerst proef geslaagd was. Maar daarmee was de buit nog niet binnen want er waren er nog twee te gaan.

Het liedje “bloed geven doet leven” helemaal uit het hoofd zingen, gaf ook geen enkel probleem en werd door Paul ook als geslaagd beschouwd. Maar toen werd het spannend want ze moesten als derde opdracht 60 nieuwe bloeddonoren gevonden hebben. Daags te voor bleef de teller hangen op 58. De grote vraag was dus of ze de 60 zouden gehaald hebben?

Even dreigde het toch nog verkeerd te gaan! maar toen Paul vroeg of er kinderen waren die vandaag nog bloeddonorkaartjes afgegeven hadden gingen plots een aantal vingers de lucht in. Er werd door Paul ijverig geteld en ja hoor er werd afgeklokt op 68, 8 meer dan moest. Een luid gejuich steeg op vanuit de turnzaal. Iedereen was blij want ze hadden het gehaald en mochten zich voortaan school met een hart noemen.

Toen Paul vroeg aan wie hij het kader mocht overhandigen klonk het bijna als uit één mond:” aan meester Erik”.
Image00018
Meester EriK Walckiers is trouwens de directeur van de basisschool De Klimop. Een fiere directeur kwam naar voor en ontving onder luid applaus uit de handen van Paul Ricour het prachtige kader “School met een hart”. Nadat Paul er nog een persoonlijke boodschap en handtekening had opgezet zal deze een mooi plaatsje ergens in de school krijgen.
Image00024
Toen werd er naar buiten gegaan om 60 ballonnen te laten opstijgen het aantal dat moest gehaald worden en stapten de dokters Bloed en Rood samen met een volledig genezen druppie terug de ziekenwagen in en reden terug de speelplaats af wat meteen het slot van de actie was.
Image00021