Bierleiding tussen Theater Elckerlyc en brouwerij De Halve Maan

theaterPrimeur in Vlaanderen – ondergrondse bierleiding tussen Theater Elckerlyc en brouwerij De Halve Maan

Theater Elckerlyc is bijzonder fier op deze Vlaamse primeur: de graafwerken voor de eerste ondergrondse bierleiding tussen theater te Antwerpen en brouwerij in Brugge zijn van start gegaan.

Vanaf 1 april zal het bier rijkelijk vloeien in Theater Elckerlyc langs de Frankrijklei. In samenwerking met Brouwerij Halve Maan uit Brugge werd een ondergrondse bierleiding aangelegd vanuit de brouwerij, gelegen aan het Walplein te Brugge tot aan Theater Elckerlyc te Antwerpen. “Op die manier vermijden we tientallen vrachtwagens met bevoorrading in de binnenstad”, aldus zakelijk leider Nico Warrinnier van Theater Elckerlyc.

Het mag ongeloofwaardig klinken, maar dat is het allerminst: de ondergrondse bierleiding van brouwerij De Halve Maan wordt zelfs opgevolgd vanuit China, waar men reeds lang denkt om horecazaken aan te sluiten op een vast netwerk. Zaakvoerder Xavier Vanneste van Brouwerij De Halve Maan: “We halen de mosterd in Duitsland, waar een gelijkaardige kleine brouwerij in het midden van een stad met vervoersproblemen kampte. Zij legde ook een ondergrondse verbinding aan met haar bottelarij. Dat werkt daar prima”. Brouwerij De Halve Maan werkt al meer dan vijf eeuwen vanuit haar vertrouwde stek op het Walplein in Brugge. Het idee om een leiding aan te leggen, rijpte al twee jaar. We willen niet langer dat vrachtwagens tot in het stadscentrum van Antwerpen rijden. Het is uniek voor ons land”, zegt Vanneste. Concreet zijn een bundel van vier buizen, met een breedte van een pvc-buis, onder de grond aangelegd tussen de brouwerij en het theater. Na een positieve evaluatie kunnen alle horecazaken in Antwerpen en Vlaanderen op dit netwerk aansluiten.

Door de buizen zullen eerst Brugse Zot en Straffe Hendrik vloeien. Het exacte traject werd geheim gehouden, om stiekeme proevers op afstand te houden.
Vanaf dit weekend kunnen de bezoekers van Theater Elckerlyc, die komen kijken naar de hilarische komedie KASSA KASSA van De Komedie Compagnie, alvast een “Brugse Zot” drinken van ’t vat, rechtstreeks gestuurd vanuit de Brouwerij te Brugge.

bier
ALWEER EEN VERNIEUWEND INITIATIEF VAN THEATER ELCKERLYC…
THEATER ELCKERLYC wil innoveren en op korte termijn eigen producties maken die duidelijke sporen nalaten in Antwerpen en in de theatersector. We zijn er van overtuigd dat een artistieke, moderne uitstraling en commercieel, volks entertainment op een vanzelfsprekende manier kunnen samensmelten en dat we er in Theater Elckerlyc een verantwoord geheel van kunnen maken. Op die manier wordt het theater een populaire tempel die verankerd zit in de leefwereld van ons gevarieerd publiek. Kortom, we bouwen gericht aan een theater dat zowel artistiek als maatschappelijk een referentiepunt betekent in de sector.